Jarig Pictura exposeert in het centrum

kunst n De kunstschildersvereniging Pictura Katwijk viert dit jaar haar 50-jarig jubileum en doet dit in de vorm van een vijftal exposities in de gemeente Katwijk.

De grootste en belangrijkste expositie zal dit jaar niet plaatsvinden in het Kerkhaventje, maar op het Emmaplein/Noordzeepassage, een winkelpand, midden in het centrum van Katwijk. In het kader van het jubileum is gekozen voor het thema 'Oud en nieuw', eenzelfde onderwerp in oude, respectievelijk moderne of nieuwe vorm. Het is boeiend om te zien hoe schilders hun onderwerpen in dit kader kunnen kiezen en bewerken.

Het varieert van oude panden in Katwijk, vergezeld van een nieuwe uitvoering, of personen in een oud jasje, en pal ernaast een moderne versie in soortgelijke omstandigheden.

De opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 20 juli om 20.00 uur door burgemeester Cornelis Visser. Waarna van zaterdag 21 juli t/m dinsdag 7 augustus de expositie elke dag te zien is behalve de zondag. Openingstijden zijn de middag van 14.00 tot 18.00 uur en de avonden op dinsdag en donderdag tot 21.00 uur.

Voor meer informatie over Pictura zie www.pictura-katwijk.club