Er kon volop van allerhande gerechten worden geproefd tijdens Wij zijn de wijk. | Foto: Piet van Kampen
Er kon volop van allerhande gerechten worden geproefd tijdens Wij zijn de wijk. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Veel toeloop bij culinair feest op De Krulder

Proeverij n Op een schoolplein is het tijdens het speelkwartier altijd een prettig gekrakeel van jewelste. Vorige week vrijdagmiddag was het na schooltijd echter een kakofonie van geluiden van opgetogen kinderen en ouders op het schoolplein van Openbare Basisschool De Krulder. Zij waren er om kleur te geven aan het eerste buurtfestival in deze vorm.

Door Piet van Kampen.

Arina Kuijt liep er opgetogen rond. Zij was het immers die de brainwave had om het initiatief hiertoe te nemen. Arina, die al vaker een drijvende kracht was als er in de wijk in buurthuis De Schelp iets georganiseerd werd, genoot zichtbaar. Uit alle hoeken van de wijk liepen er bewoners met een schaal of tasje in de hand om een culinaire lekkernij uit eigen keuken uit te stallen in de kraampjes. Nieuwsgierige blikken wat er nu weer onder de aluminiumfolie vandaan zou komen. Er konden bonnen worden gekocht om naar keuze van de zeer diverse gerechten of baksels te smullen. Cakes, rijstgerechten, vruchtengebakjes, salades, kip, soesjes, noem maar op. In diverse keukens had men z'n best gedaan. De keukenprinsen- of prinsessen hadden hun recept mee gebracht en deze worden gebundeld in een receptenboek van de wijk.


Verbinden

Arina had vooraf in de wijk geflyerd en de oproep werd gehoord. 'Op deze manier probeer ik de mensen in de wijk met elkaar te verbinden. Ik ben blij dat de mensen van de school De Krulder ook spontaan hebben meegewerkt. Ook de school heeft een verbindende functie in de wijk. Albert Hein aan de Zeilmakerstraat en groente- en fruithandel Van der Meij hebben gesponsord en de gemeente heeft uit het Fonds Samen voor Elkaar gedoneerd' vertelt Arina met een blijde glimlach.

Come4Sports van Welzijnskwartier hield de kids sportief bezig. Het jongvolk kon zich ook laten schminken en dat is altijd een bestseller bij evenementen. Een springkussen wordt nooit een moment rust gegund. Ook bij De Krulder niet. Nog wat euro's over in de kontzak? Ouders en kinderen konden snuffelen of er in de kramen van de rommelmarkt er nog wat van hun gading bij lag. Er is altijd wel iets wat men voor een prikkie kan bemachtigen. Dat het mooie weer en de deelname vanuit de wijk Arina aan het einde van de dag tot een tevreden mens stemde, laat zich niet moeilijk raden.