Hoornes Rijnsoever

Woensdag 11 juli

Geen activiteiten

Donderdag 12 juli

10:00 uur: Soos Biljartzaal

20:00 uur: Jokeren

Vrijdag 13 juli

10:00 uur: Soos Biljartzaal

Zaterdag 14 juli

10:00 uur: Soos Biljartzaal

21:15 uur: Vrije Dansavond

Maandag 16 juli

19.00 uur: Biljarten

19.30 uur: Dames Volleybal

21.00 uur: Heren Volleybal

Dinsdag 17 juli

10:00 uur: Soos Biljartzaal


Lekker voorlezen bij de Zomerbieb

Prentenboeken n Heerlijk voorgelezen worden: het ís en blijft een feestje. We gaan het deze zomer een paar keer doen.

Op vier momenten wordt er feestelijk voorgelezen uit de mooiste prentenboeken. Stuk voor stuk geweldige verhalen die ook nog eens op een bijzondere manier worden voorgelezen: soms met behulp van een zogenaamde voorleestas (met allerlei verrassende spullen die het verhaal nog beeldender maken) of soms met het voorleeskastje (waardoor alle kinderen het verhaal gelijk kunnen meekijken).

De voorleesmomenten zijn op: woensdag 18 juli om 10.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever: voorlezen + aansluitend een knutsel maken; woensdag 15 augustus om 15.00 uur in Bibliotheek Valkenburg: voorlezen; vrijdag 17 augustus om 15.00 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever: voorlezen; woensdag 22 augustus om 15.00 uur in de Hoofdbibliotheek: voorlezen.


Praetje Kunst

dunaAtelier n Wie dacht dat een deel van het water uit de Rijn via de Oude Rijn bij Katwijk in zee stroomt, heeft het mis. Het gebied dat ruwweg wordt omsloten door IJmuiden, Amsterdam, Gouda en Den Haag/Scheveningen - het werkgebied van het hoogheemraadschap Rijnland - is een grote, afgesloten bak met stilstaand water. In dit geheel omdijkte gebied stromen geen rivieren.

Eén millimeter regen betekent voor het werkgebied van Rijnland een miljoen kubieke meter water. Katwijk is één van de vier punten waar overtollig water wordt geloosd.

Over deze en heel veel andere feiten en weetjes gaat Piet Kuyt, gepensioneerd personeelslid van het Hoogheemraadschap, op 17 juli om 20.00 uur vertellen tijdens Praetje Kunst in het DUNAatelier aan het Duinplein, Boulevard Zeezijde 31, tegenover de vuurtoren. Kuyt is sinds zijn pensionering rondleider bij Rijnland en was ook rondleider tijdens de uitvoering van Kustwerk Katwijk