De jongeren van De Kokkel zijn erg blij met het vooruitzicht op een nieuwe huiskamer. | Foto: PR
De jongeren van De Kokkel zijn erg blij met het vooruitzicht op een nieuwe huiskamer. | Foto: PR Foto:

Nieuwe huiskamer voor De Kokkel door gift

cheque n Een plek waar je jezelf kunt zijn, samen met je leeftijdgenoten. Daar droomt toch iedereen van? De voornamelijk rolstoelgebonden jongeren bij Raamwerk in Katwijk ook. Dankzij een royale gift van de Ronde Tafel Katwijk/Noordwijk wordt deze droom binnenkort realiteit.

De Ronde Tafel hield onlangs de jaarlijkse Grote Katwijkse Haringtocht en haalde met hulp van vrijgevige ondernemers uit de regio maar liefst 50.000 euro op. Dit bedrag gaat grotendeels naar Raamwerk voor de verbouwing van de woonkamer in het wooncomplex De Kokkel.

Op dinsdag 3 juli mochten bewoners van wooncomplex De Kokkel de symbolische cheque in ontvangst nemen.

In De Kokkel op het Zeehos wonen voornamelijk jongeren met een lichamelijke en lichte tot matige verstandelijke beperking. Zij hebben een eigen appartement, maar ook een gezamenlijke huiskamer. Deze is klein en niet berekend op de jonge bewoners met ontwikkelingsperspectief, die hier sinds een grote verhuizing afgelopen najaar wonen. Een nieuwe moderne look, ruimte om te gamen of juist te bewegen: met hulp van de Ronde Tafel maken we er met elkaar een mooie plek van waar de jonge bewoners van De Kokkel zich optimaal kunnen ontwikkelen!

Met het geld dat tijdens de Grote Katwijkse Haringtocht werd ingezameld, wordt de gezamenlijke huiskamer vergroot (door een andere ruimte bij de kamer te betrekken) en opnieuw ingericht. Er komt letterlijk en figuurlijk ruimte voor beweging, ontwikkelingsgerichte activiteiten en het trainen van vaardigheden om zo 'gewoon' mogelijk te kunnen leven.

Daarnaast wordt het uiteraard een fijne moderne plek om gezellig met leeftijdgenoten samen te kunnen zijn.


Vereniging HCHWA-D blikt tevreden terug op seizoen

toast n Het seizoen werd door het bestuur van de Vereniging HCHWA-D, dat van de Dutch CAA Foundation en de commissie van De Kattukse Brainweek afgesloten met een toast op het afgelopen jaar waarin zij zich samenwerkend hebben ingezet voor de belangen van diegenen die met HCHWA-D te maken hebben en het financieren van onderzoek naar een medicijn.

Met de inzet vanuit het Katwijkse, waaronder de Brainweek, maar daarnaast ook heel veel andere initiatieven (bijvoorbeeld Katwijk Fietst, een actie van de Farelschool en de Colignyschool, de kerstactie van Heemskerk Flowers, de kerstactie van het Pieter Groen en nog veel meer!), werd het mogelijk dit jaar opnieuw €25.000 overhandigd aan de Dutch CAA Foundation. Een bedrag dat, onder toeziend oog van een wetenschappelijke commissie, wordt ingezet voor onderzoek, met als doel uiteindelijk een medicijn tegen de ziekte, dat er nu (nog) niet is.

Jan Houwaard, mede-organisator van het stijf uitverkochte 'From the 90s till today come dance with us for HCHWA-D' feest in de Peuk in mei, met o.a. een optreden van Gerard Ekdom, deed daar nog eens een bedrag van € 13.000 bovenop.

Voor sommige van de bestuursleden brengt de zomer welverdiende rust, voor anderen wat minder met de organisatie van de Kattukse Brainweek nog voor de boeg. Die is dit jaar van 17 t/m 22 september en zit weer bomvol met gezellige en sportieve activiteiten. Voor meer informatie: www.facebook.nl/dekattuksebrainweek.
Op de foto, van links naar rechts: Henk Hueting (voorzitter vereniging HCHWA-D), Jan Houwaard (mede-organisator '90s party), Peter Bruin (voorzitter Dutch CAA Foundation), Koos van Rijn (bestuurslid Vereniging HCHWA-D, lid Raad van Toezicht Dutch CAA Foundation en voorzitter organisatie Kattukse Brainweek).

Afbeelding