Dirk Zandbergen en zijn team waren de trotse winnaar van de LD Haringtest. | Foto: Piet van Kampen
Dirk Zandbergen en zijn team waren de trotse winnaar van de LD Haringtest. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Dirk's Vishandel wint de Leidsch Dagblad Haringtest

n 'Het is een mooie beloning voor ons team'

erkenning n De trofee staat te pronken in het vispaleisje van Dirk Zandbergen in de Hoornespassage. De vierde editie van de haringtest van het Leidsch Dagblad kende een trotse winnaar die er bescheiden onder blijft maar een blijde glimlach toch niet kan verbergen. Voor de tweede keer deed hij mee en ging van een derde nu naar de eerste plek.

Door Piet van Kampen

Wat is er mooier dan als je zo intensief met je vak bezig bent als er dan ook nog eens een kroon op het werk kan worden gezet? Bekroond door liefhebbers van een goed product. Een elfkoppig testpanel keurde de Hollandse nieuwe van een aantal visspecialisten uit de regio waaronder ook vishandel Schuitemaker. Deze bereikte een eervolle derde plaats. Aan Burgemeester Cornelis Visser die ook in het testpanel zat, de eer om in De Beukenhof in Oegstgeest de trofee aan een Katwijkse ondernemer te overhandigen.


Een beetje verwacht

Zandbergen krijgt veel enthousiaste reacties van zijn klanten. 'Er hebben 444 mensen mijn haring al gekeurd en die gaven een 9,5. Zij verwachtten wel dat ik goed zou scoren en ze gunnen het me. Eigenlijk had ik dat zelf ook een beetje verwacht maar eerste worden is natuurlijk heel erg mooi', glimt de ondernemer die ook nog in de race is om bij Provinciale inzendingen hoog te gaan scoren.

Het is overigens niet voor het eerst dat de haring van Dirk goed scoort. Een paar jaar geleden eindigde zijn product als elfde in de landelijke AD test en vorig jaar werd hij dus derde in de test van het Leidsch Dagblad. Afgelopen zaterdag liet Zandbergen zijn klanten mee genieten van zijn succes. Heerlijk gratis proeven van de prijswinnende lekkernij en voor de liefhebbers er een glaasje Korenwijn bij. Een traditie van jaren her.