De taak voor de Politiekids van de Duinroos zit er weer op. | Foto en tekst: Piet van Kampen
De taak voor de Politiekids van de Duinroos zit er weer op. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Pluim voor Politiekids: 'Jullie hebben het TOP gedaan'

Politiekids n Vorige week woensdag mochten zij hun hesje en hun pet in de raadszaal van het gemeentehuis weer inleveren. Voor de 30 leerlingen uit groep 6 van basisschool De Duinroos zat het er op. Afgelopen schooljaar vormden zij de groep die onder leiding van de mannen van de gemeentelijke handhaving Dennis de Leeuw en Cees Sip op een 'klantvriendelijke manier' het publiek op sommige punten aansprak.

Het project 'Politiekids' dat in 2012 voor het eerst door Dennis de Leeuw werd georganiseerd werd zo'n succes dat het nu een vast item is geworden. Beurtelings worden leerlingen van basisscholen ingezet om aan dit project mee te werken. Het mes snijdt aan twee kanten zoals de praktijk inmiddels heeft geleerd. Ten eerste ontstaat er bij de kinderen een stukje bewustwording wat er zoal op enkele punten in het verkeer maar ook met andere dingen mis kan gaan en verbeterd kan worden. Ten tweede worden mensen die door de kids worden aangesproken op 'kleine vergrijpen' ook bewust dat sommige verkeerde gewoonten erin zijn geslopen. Te hard rijden bij de scholen, parkeren op de stoep, doorrijden bij zebrapaden, rommel op straat gooien; het zijn enkele van de aandachtspunten waaraan de kids het afgelopen leerjaar aandacht hebben besteed.

Burgemeester Cornelis Visser stak de jongelui een pluim op de hoed. 'Jullie hebben het top gedaan en de politie en de GOA's heel goed geholpen om de gemeente veiliger en schoner te maken. Ook teamchef Peter Koot van de politie prees de kids. Koot zette Dennis de Leeuw in het zonnetje die een andere functie binnen de gemeente heeft gekregen. Cees Sip, zijn opvolger had het traject ook grotendeels meegelopen en vond het leuk en interessant. Zowel De Leeuw als de kids ontvingen een attentie.