Fietscoaches spreken de bezoekers op vriendelijke wijze aan om een voor iedereen veilige situatie te creëren. | Foto: Piet van Kampen
Fietscoaches spreken de bezoekers op vriendelijke wijze aan om een voor iedereen veilige situatie te creëren. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Fietscoaches weer ingezet

Stallen n Sinds vorige week zijn zij ook weer actief tijdens drukke stranddagen, de fietscoaches. Vorig jaar was het bij wijze van proef maar vanwege de positieve resultaten wordt het nu herhaald. De coaches zijn nu niet alleen meer actief bij de strandafgangen maar hun werkterrein is ook uitgebreid naar het centrum. Het in goede banen leiden van het parkeren van de fietsen is een must om de strandafgangen veilig te houden en bereikbaar voor de hulpdiensten. Het inzetten van de coaches heeft ook een positieve werking gehad op het verminderde aantal fietsdiefstallen. Coach David die dit jaar voor het eerst actief is: 'Als je de mensen er vriendelijk op wijst wordt dat goed geaccepteerd. Ook die dame die net de scooter verkeerd had geparkeerd begreep het en zette hem daarna goed neer'.