Veel goede bands stonden garant voor veel publiek tijdens Haringrock. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Veel goede bands stonden garant voor veel publiek tijdens Haringrock. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto: Cor de Mooy

Rock tot de late klok

Haringrock n Het oudste festival van Katwijk waar jaarlijks vele duizenden liefhebbers op af komen kan in de boeken worden bijgeschreven als zijnde 'weer een geslaagd topevenement'.

Haringrock dat in 1980 voor het eerst plaats vond met de intentie om Katwijkse muzikanten een podium te geven is niet meer weg te denken uit de evenementenkalender. De tijd dat Haringrock in zalencentrum Tripodia werd gehouden is passé. Een festival als dit is een echt buitengebeuren zoals vele in den lande. Het evenementenplein dat bedoeld is om deze naam eer aan te doen is de perfecte plek. Waar zijn dit soort happenings nog gratis? Juist ja bij Haringrock. Dankzij een geweldige achterban van sponsors en vrijwilligers is dit mogelijk. Het festival bood in de loop der tijd ook ruimte voor bands en zangtalenten van buiten de dorpsgrenzen. Neem bijvoorbeeld 'De Kraaien' uit Den Haag die vrijdagavond voor het slotakkoord garant stonden. Kraaien zoals wij ze kennen zijn vaak irritante krijsers maar deze Hagenezen zijn van het soort dat het publiek aan zich bindt. Dat het landelijke 'De Dijk' zaterdagavond voor een dijk van een performance zou zorgen stond van te voren al vast. Om 21.00 mocht er niemand meer in. Volle bak.