Samen met een flyboarder haalde Mark Westra de sleutel van het plafond. | Foto: Piet van Kampen
Samen met een flyboarder haalde Mark Westra de sleutel van het plafond. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Nieuw zwembad Aquamar op spetterende wijze geopend

zwembad n Zes personen met een emmer water waaronder drie sprekers, drie badmeesters, twee flyboardkampioenen en een spreekstalmeester. Met elkaar vormden zij de scène voor het protocol van de officiële opening van het nieuwe zwembad Aquamar dat vorige week vrijdag officieel werd geopend.

Door Piet van Kampen

Krijn Schuitemaker, bij de sportliefhebbers bekend als de rap van de tong zijnde verslaggever reeg op vlotte wijze de onderdelen van de ceremonie aan elkaar. Hij hield korte interviews met de zes 'waterdagers' die symbolisch water uit het oude zwembad in het nieuwe leegden.

Mevrouw Annemarie Huisman was het die destijds de naam Aquamar voorstelde nadat de brand in de Mierenweide noodzaakte om een nieuw bad te bouwen. Haar voorstel werd gehonoreerd en nu prijkt de naam in frisse blauwe letters ook op het gloednieuwe pand. Hans Vingerling die in 2010 wethouder was kreeg in die fase al met de plannen voor nieuwbouw te maken en zijn opvolger Daan Binnendijk bestierde de gemeente vanuit zijn functie toen er nog twijfels waren over renovatie of nieuwbouw. Dat het uiteindelijk na veel overwegingen nieuwbouw werd deed ex-wethouder Willem van Duijn die Binnendijk toen opvolgde, uitermate veel deugd.

Van Duijn was niet persoonlijk aanwezig maar zijn videoboodschap was overduidelijk. Krijn van der Spijk mocht, een dag nadat hij wethouder-af was vertellen dat zijn eerste daad was om een contract van 14 miljoen te tekenen. Na het officiële moment dat nog zou volgen daagde het publiek hem uit om een duik te nemen. Met zijn kloffie aan liet hij zich tot grote hilariteit echter niet kennen.


Spetterende show

Mark Westra, directeur van OLCO Sportsphere die het fraaie complex bouwde wees op de duurzaamheid en de afgelopen drie jaar waarin keihard is gewerkt. Directeur Vincent Venlo van Sportbedrijf Katwijk prees de echte Katwijkse sfeer met wandschilderingen van Marleen Dijkdrenth en foto's van Dirk van Egmond.

Inmiddels hadden Nederlandse toppers in het flyboarden bezit van het bad genomen en voerden letterlijk een spetterende show op. Een van hen nam Westra onder de arm en samen werden zij omhooggestuwd om een king-size sleutel vanaf het plafond te halen en deze aan Venlo te overhandigen als symbool dat Aquamar officieel geopend was. De champagne werd ontkurkt en ook de aanwezigen mochten nippen van het edele vocht.