V.l.n.r. Kees Ouwehand, Ronald Kat, Jeanet den Haan, Wendy Stam, Maikel van Schie, Arjan van Beelen (voorzitter RT 115), Robert Dessing, Peter Ouwehand en Bas van der Meij. | Foto: Marcel Verheggen
V.l.n.r. Kees Ouwehand, Ronald Kat, Jeanet den Haan, Wendy Stam, Maikel van Schie, Arjan van Beelen (voorzitter RT 115), Robert Dessing, Peter Ouwehand en Bas van der Meij. | Foto: Marcel Verheggen Foto:

Halve ton voor De Kokkel

tafelronde n De Grote Katwijkse Haringtocht heeft dit jaar € 50.000 euro opgebracht. Dit waanzinnige geldbedrag is bestemd voor Het Raamwerk, om wooncomplex De Kokkel op het Zeehos een grondige make-over te geven. Deze editie van de Haringtocht, elk jaar georganiseerd door de Ronde Tafel Katwijk/Noordwijk, vond plaats op donderdag 14 juni.

Ook dit jaar vond deze feestelijke avond plaats op rondvaartboot River Queen van Rederij van der Hulst. Met aan boord ruim 190 gasten, die genoten van culinaire verrassingen, bereid door cateringbedrijf Cor Jansen. Sponsor van de heerlijke 'Hollandse nieuwe' en van de oesters was dit jaar Brand Seafood. Tijdens de vaartocht veilden en verlootten twee nieuwe veilingmeesters de mooiste kavels.

Het overgrote deel van de opbrengst van de Haringtocht is bedoeld voor het opknappen en inrichten van de gezamenlijke huiskamer en het terras van wooncomplex De Kokkel op het Zeehos.