Afbeelding
Foto:

Koninklijke onderscheiding

lintje n Op 12 juni reikte burgemeester Cornelis Visser een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw Van der Gugten- Kuijt.

Mevrouw Van der Gugten is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar inzet om de armoede van Katwijkse gezinnen te bestrijden. Ze begon in 2000 als vrijwilliger bij de Vereniging Relaties van Gedetineerden waar zij partners, kinderen, ouders en andere familieleden van (ex) gedetineerden bijstond om hen te helpen om schulden te voorkomen/ verhelpen en te helpen bij juridische vragen en problemen. Sinds 2007 is mevrouw Van der Gugten actief bij de Voedselbank als coördinator. Ze stuurt vrijwilligers aan en onderhoudt het netwerk van donateurs en leveranciers.


RKBS De Horizon opent deuren

kennismaken n Katholieke basisschool De Horizon aan de Mgr. Bekkersstraat 1b heeft al vele jaren veel meer voorzieningen te bieden dan louter onderwijs aan kinderen vanaf vier jaar.

Die voorzieningen zijn er nu precies al twintig jaar en dat willen ze vieren met ouders en andere belangstellenden die hen nog niet (voldoende) kennen. Vrijdag 22 juni gaan van 9.00 tot 11.00 uur de schooldeuren open om iedereen te ontvangen en te tonen waar ze al twintig jaar trots op zijn: goed onderwijs op maat, voor-, tussen- en naschoolse opvang door K.O.K. kinderopvang en een peuterspeelzaal voor twee- tot vierjarigen van Stichting Peuterkring. Alles op een karakteristieke plek waar ouders, kinderen en teamleden samen school zijn.


Midzomeravond

Ontmoetingskerk n Op vrijdag 22 juni wordt er een midzomeravond gehouden bij de Ontmoetingskerk.

Op deze avond, het einde van de werkweek kan men met elkaar onder het genot van een hapje van de barbecue en een drankje te vertoeven in een sfeervolle omgeving. Er zijn voor de kinderen diverse spelletjes, waaronder een surfsimulator en een alternatieve schietbaan. Tevens is er deze avond een rad van fortuin waar leuke prijzen zijn te winnen. De avond begint om 17.00 uur en duurt tot 21.00 uur.