Stoom- en dieseldagen bij Smalspoormuseum

smalspoor n In het weekend van 9 en 10 juni zet het museum al het rijdende stoom- en dieseltreinen in voor een intensieve dienstregeling. Zeldzame museumstukken komen alleen dit weekend naar buiten om hun kunnen te tonen. Kortom, een uitgelezen kans voor een gezellig dagje uit met een vleugje romantiek.

Gedurende het gehele weekend puffen en fluiten maar liefst vier stoomtreinen en pruttelen tientallen diesellocomotieven dat het een lieve lust is. Er wordt een intensieve treindienst gereden met zowel personentreinen, als werktreinen en losse locomotieven. Via de omroepinstallatie wordt informatie verstrekt over de doorkomst van de treinen en er zullen regelmatig demonstraties worden aangekondigd. Ook staan ze voor je klaar om rondleidingen te verzorgen over het gehele terrein, de werkplaats en het museum. En tot slot kun je met de machinist mee op de voetplaat van een aantal van onze locomotieven en railauto's.

Om dit weekend extra luister bij te zetten, hebben zij tal van collega's uitgenodigd om hun oude techniek aan de bezoekers te tonen. Op het uitgestrekte terrein van het buitenmuseum is van alles te zien. Er draaien stationaire motoren en waterpompen.

Oude techniek spreekt jong en oud aan. Nostalgie en het enthousiasme van alle vrijwilligers bij elkaar werkt aanstekelijk. Voor de kinderen is smalspoor toch al aantrekkelijk omdat de locomotieven niet zo groot zijn. En als ze even genoeg hebben van al die treinen gaan ze lekker uit hun dak op het springkussen.

Het museum ligt direct aan de A44, afslag Leiden Zuid. Vanaf Amsterdam afslag 8 en vanuit Den Haag afslag 9. Gratis parkeren voor de deur.
Reserveren is niet noodzakelijk. De gehele dag door rijden er treinen en uw kaartje is de hele dag geldig. Een tweede of derde keer instappen is geen enkel probleem. Het museum is beide dagen geopend van 10.30 tot 17.00 uur. Prijzen € 10,00 voor volwassenen. Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen € 8,00. Kinderen van 0 t/m 3 jaar mogen gratis naar binnen.