De bestuursleden en samenwerkende partners zien het helemaal zitten. | Foto: Piet van Kampen
De bestuursleden en samenwerkende partners zien het helemaal zitten. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Noordzee Zomer Festival wordt nóg grootser

n Verbinding en samenwerking. Nieuwe activiteiten

festival n Het grootste en gratis evenement in de regio dat vorig jaar maar liefst 25.000 bezoekers trok zal ook dit jaar van 3 tot en met 11 augustus weer plaats vinden. Vele inwoners uit de gemeente maar ook uit de omtrek zullen de weg naar de feesttent op het strandplein tegenover de Voorstraat als vanzelfsprekend weer weten te vinden.

Door Piet van Kampen

Marco den Engelsman, PR-man van de stichting NZF, lichtte afgelopen vrijdag al een flinke tip van de sluier op. Enthousiast als altijd en terecht. De vijftiende editie van het spektakel biedt weer een melange van activiteiten en optredens voor alle doelgroepen maar heeft weer nieuwe aspecten toegevoegd. Stonden er vorig jaar nog 30 onderdelen op het programma, dit jaar wordt het met 38 items ruimschoots overtroffen.


Samenwerking

Het NZF zocht naar samenwerking om het evenement een nog breder draagvlak te geven. Het succes van het Zomercarnaval van 2017 voor mensen met een beperking van was aanleiding om met stichting 'Jan' contact te zoeken. Er werd enthousiast gereageerd en het belooft op de maandagavond een bijzonder druk gebeuren te worden ook met deelnemers uit de Duin- en Bollenstreek en topzanger Tino Martin. In samenwerking met het Genootschap Oud Katwijk wordt er door 18 groepen uit den lande een modeshow verzorgd. Samenwerking met de horecaondernemers van café In den Blauwen Bock en Poppodium café The Pocket betekent dat de bezoekers van de feesttent ook met hun muntjes bij deze gelegenheden terecht kunnen en genieten van optredens. 'Den Engelsman: 'Samenwerken en verbinden, het is zo belangrijk'.


Nieuw

Het NZF zou het NZF niet zijn als het behalve de jaarlijks terugkerende succesnummers ook naar vernieuwing heeft gezocht. Wat te denken van een bridgedrive in samenwerking met bridgeclub 'De Brug' waar maar liefst 240 liefhebbers hun kaartje kunnen leggen? Lekker bewegen? Een bootcamp voor ouders en kinderen en ochtendgymnastiek voor vijftig plussers. 'Bewegen is belangrijk en daarom willen wij hier op inspelen. De jeugd beweegt al met de golfclinic, de zeskamp, het springkussen en het schatgraven, nu kunnen ook de senioren actief mee doen' wil de PR man promoten.

Nieuw is ook dat in The Pocket er op zondag een Poppodium is met Tributeband Joe Cocker. 'Muzikaal zit het wel snor' verzekert Den Engelsman. Hij somt een aantal highlights op zoals de legendarische avond Vrienden van Katwijk, georganiseerd rondom de winnares van de Dutch Blues Award de Katwijkse AJ Plug. 'Daar zijn wij erg trots op' glimt hij bescheiden. De Hazes Tribute Band, Tribute Bands Doe maar en UB40 zullen knallen, de internationaal bekende band The Recipe staat garant voor een volle bak, gerenommeerde DJ's zullen tijdens een Dance avond weer voor muzikale en lichamelijke reuring zorgen. Ook de Folkavond met de Zeeuwse band Woodworks is weer in het programma terug te vinden.


Voor alle doelgroepen

Het NZF is voor alle doelgroepen van peuters en pubers tot senioren en alles daar tussen in. Mannenzang van Katrijn en shantykoren. Kindercircus, kleuren en Lego. Zang, bands, optreden van DVS Big Band Plus en Straatband Ace in de Princestraat. Het is weer een prachtig programma.

Op 2 augustus gaat de kick-off voor de onmisbare sponsors en ook voor genodigden aan het spektakel vooraf. Volledige informatie: www.noordzeezomerfestival.nl


Bakkie voor nieuwe mantelzorgers

inschrijving n Op woensdag 13 juni van 9.30 tot 11.30 uur is het team van Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning aanwezig bij Brownies & Downies aan het Noordeinde 1a. Mantelzorgers kunnen zich dan gratis inschrijven. Welzijnskwartier biedt een kopje koffie of thee met een brownie naar keuze aan.

Sociaal werker Annabel Gerritsen legt uit "een inschrijving verplicht je tot niets, maar het biedt je wel een soort van vangnet, de zekerheid dat er mensen voor je zijn wanneer je het nodig hebt. Zelfs als je nu nog geen behoefte hebt aan steun, is het goed om je in te schrijven. De gemeente krijgt dan namelijk een beter beeld van hoeveel mantelzorgers er zijn en daarmee komt er ook meer aandacht en ondersteuning voor de mantelzorger."

In Nederland zorgen zo'n 4,4 miljoen mensen voor een naaste die extra zorg nodig heeft. Dit zorgen voor elkaar is onmisbaar in onze samenleving. Dit wordt ook wel mantelzorg genoemd. Mantelzorgers kiezen er niet voor om te gaan zorgen; het overkomt hen door de emotionele band die er is met degene die zorg nodig heeft. Herkent u dit? Dan bent u mantelzorger.

Preventief

Welzijnskwartier Mantelzorgondersteuning wil voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken en helpen hen een handje op weg om de zorg vol te kunnen blijven houden. Onze sociaal werkers luisteren naar uw verhaal, geven informatie, bieden lotgenotencontact en organiseren bijeenkomsten waar men als mantelzorger even los kan zijn van de zorg of informatie krijgt over een bepaald thema.


Inschrijven kan ook digitaal via www.welzijnskwartier.nl