Wethouder Jacco Knape knipt samen met Rien Nagtegaal het lint van zeewier door. | Foto: PvK
Wethouder Jacco Knape knipt samen met Rien Nagtegaal het lint van zeewier door. | Foto: PvK Foto:

'De meeste fantastische locatie'

opening n Het Natuurcentrum Katwijk is verkast van het strand naar de hoek van de Boulevard/Voorstraat waar tot voor kort het DunaAtelier was gevestigd. Een toplocatie voor de expositie van hetgeen de zee en de natuur rondom de gemeente te bieden heeft.

Afgelopen zaterdagmiddag werd het centrum officieel in gebruik genomen. Voorzitter Nagtegaal was bijzonder in z'n nopjes en stak dit niet zonder stoelen of banken. 'Ik ben apetrots en wij blijven ambitieus. We zouden vaker open willen dan op zaterdag en zondag en zoeken nog vrijwilligers' sprak hij de wens uit.

Eén van de reeds actieve vrijwilligers, Jaap van Egmond werd door de voorzitter apart geprezen. Verder mag 'het voortuintje' wel worden opgeknapt en is een rolstoelvriendelijke entree wel een must.

Meer eruit halen

Wethouder Jacco Knape: 'We moeten er met elkaar meer uit halen. Behalve de gemeente moeten ook meerdere partijen het Natuurcentrum ondersteunen' in zijn visie.

'Hopelijk komt er voorlopig geen investeerder met een paar miljoen voor dit mooie plekje en kunnen wij langer dan tot oktober van dit jaar open blijven' wenste voorzitter Nagtegaal met een veelbetekenende grijns.


Denk mee voor Flower Parade 2019?

Corso n Geniet u ook elk jaar weer van de Flower Parade Rijnsburg en heeft u een idee voor het nieuwe thema voor de Flower Parade van volgend jaar?

Voor volgend jaar is het bestuur van de Flower Parade namelijk op zoek naar een passend thema en laat u hier graag over meedenken.
Het nieuwe thema moet niet teveel lijken op één van de thema's van de afgelopen jaren. Binnen dit overkoepelend thema moeten minimaal 12 sub-thema's bedacht kunnen worden voor de praalwagens en de muziekwagens. Deze worden bedacht door creatieve mensen binnen de organisatie in overleg met de sponsoren. Enkele thema's die de afgelopen jaren de revue zijn gepasseerd: Around the world, Spreekwoorden en gezegden, The best of Holland, Back to… en The sound of flowers.

Heeft u een geweldig idee? Stuur dan uiterlijk 30 juni een mail naar flowerparade@outlook.com met daarin uw naam, het thema en een korte toelichting op het thema met eventueel mogelijke sub-thema's. Het winnende thema wordt bekend gemaakt tijdens de Flower Parade 2018.


Inloopavond HCHWA-D

roskam n Donderdagavond 7 juni houdt vereniging HCHWA-D weer een inloopavond in De Roskam, Turfmarkt 2. Aanvang 20.00 uur.

Voor allen die zich betrokken voelen of geïnteresseerd zijn, bieden we in de Roskam de gelegenheid om elkaar onder het genot van een kopje koffie te ontmoeten. Ook is er de mogelijkheid om uw eventuele vragen voor te leggen aan één van de bestuursleden. De avonden zijn laagdrempelig en informeel.
Nadere informatie op www.hchwa-d.nl