Afbeelding
Foto:

Sport en spektakel bij Katwijk Fietst

Fietsfeest n De zomereditie van Katwijk Fietst zorgde afgelopen zaterdag voor pure sport en veel fietsplezier op en rond sportpark De Goerie.

Het evenement trok ruim vierhonderd deelnemers. Het totale deelnemersveld, inclusief strandrace, tikt inmiddels bijna de duizend aan.
Het aan het evenement verbonden goede doel, de Katwijkse Ziekte, ontvangt binnenkort een enveloppe met 2000 euro. Geld dat de patiëntenvereniging gebruikt voor onderzoek van deze ziekte. Het bedrag is een deel van de opbrengst van de tochten van de racefietsers, toerfietsers en dikke bandenrace.

De racefietsers stonden al ver voor de starttijd, 8 uur, te trappelen op de Goerie om de Saton Optiek Classic te gaan rijden. De renners konden kiezen uit 80 en 150 kilometer. De laatste afstand voerde langs prachtige natuurgebieden beneden Rotterdam, langs de Oude Maas en de IJssel. Op de kortere afstand reden de racefietsers door het Westland en de Rottemeren. De toerfietsers van de Rabobank gezinstocht deden de Bollenstreek weer aan.

Zoals gebruikelijk bleven de kinderen op de Goerie. De dikke bandenrace 2.0 is inmiddels uitgegroeid tot een spectaculair onderdeel. De kids zaten niet alleen op de fiets, maar moesten ook een stormbaan bedwingen. Tussendoor kregen ze een atb-clinic van instructeur Michel Langmuur. Een nieuwe activiteit, mogelijk door de vorig jaar aangelegde baan rondom de Goerie. Opperspreekstalmeester Tim Brouwer de Koning praatte ook dit jaar de boel weer vlotjes aan elkaar. Onder de deelnemers werd een fiets van Biketotaal Luyten verloot
Na de activiteiten verzamelden de fietsers zich in het clubhuis. Door het bijna tropische weer, wat met name bij de deelnemers aan de langste route van de Saton Optiek Classic liters zweet kostte, wat na afloop in de kantine - met de Giro op het scherm - dankbaar werd aangevuld.