De Giganten wonnen van Dames 1 en Heren 1. | Foto: Geert Bekker
De Giganten wonnen van Dames 1 en Heren 1. | Foto: Geert Bekker Foto:

Giganten-team wint van mix Dames 1 en Heren 1

Grasshoppers n Er werd al achter gesloten deuren getraind, slecht geslapen en gegeten. De wedstrijdspanning was al lang van te voren voelbaar. Het G-team van Solar-systemen Grasshoppers, voor dit keer omgedoopt als het Giganten-team, maakte zich op voor de jaarlijkse clash tussen hen en het samengestelde team van Jeroen Reitsema en Rick Driessen. Die hadden naast de Heren 1 en Dames 1 speelsters nog een troef uitgespeeld.

Teammanager Ariea van Wijk maakte haar opwachting. Tot slot werd na de rust een Amerikaanse speelster geïntroduceerd, die ondanks haar lange blonde lokken, toch wel dezelfde harige benen leek te hebben als coach Rick Driessen. Duidelijk was wel dat alles uit de kast werd gehaald om niet weer opnieuw tegen een nederlaag aan te lopen.

Terwijl het Giganten-team de wedstrijd als een Champions League-finale had benaderd, kampte het andere sterrenteam van Grasshoppers waarschijnlijk met een vorm van onderschatting. In de wedstrijd die strak geleid werd door de scheidsrechters Alex Loe en Joost Zuijderduijn, liep het Giganten-team uit naar een maximale voorsprong van 12 punten. Het team van Jeroen en Rick moesten noodgedwongen er nog een tandje bij zetten en kwam in het derde kwart zelfs nog tot een voorsprong van 1 punt. Er ontspon zich vanaf dat moment een zinderende puntje-puntje wedstrijd, waarbij de extra trainingsarbeid van het team van Neline de Bruin, Janneke Hoek en Krijn Zuijderduijn (Jeannette Bergman en Eline v. Duijvenbode waren verhinderd) zich uiteindelijk positief uitbetaalde. Toen de rookwolken waren opgetrokken stapte het Giganten-team van Solar-systemen Grasshoppers als zeer blije overwinnaars van het veld. Eindstand 60-57.

Na afloop kregen Trijnie en Henk de Wit (Elektro-assist) nog een mooie bos bloemen omdat zij het mogelijk maakten dat een ieder zich na afloop kon voeden en laven.


Skuytevaert viert 55e verjaardag

Watersport n Zaterdag 2 juni viert KWV Skuytevaert haar 55-jarig jubileum met een open dag voor geïnteresseerden.

Er is door de jaren heen veel veranderd binnen de vereniging Skuytevaert. Waren het vroeger vooral zeil- en visbootjes die vanaf het strand zee op gingen, tegenwoordig zijn er veel meer onderdelen van de watersport die bij Skuytevaert beoefend worden. De vereniging heeft ervoor gekozen om in te springen op de veranderingen binnen de watersport en presenteert deze dag het nieuwe aanbod voor (jeugd)leden.
Geïnteresseerden kunnen er zaterdag 2 juni kennis mee maken. Er zijn deze dag veel activiteiten op het strand, het Jeugdzeilen start met de activiteiten op zee, er kan ingeschreven worden voor een Kite Clinic (beperkt plaats) op kitedownwinder@gmail.com. Bij voldoende wind is er ook een kite-testdag.


Verder kan er ingeschreven worden op golfsurf- en SUP-lessen. Van 14.00 uur tot 16.00 uur kan iedereen kennis maken met onze kano's, SUP-planken en de surfboards. In samenwerking met Surfschool Katwijk is er gelegenheid voor jongeren om diverse watersportactiviteiten te doen. Zeker zijn van deelname? Inschrijven kan op voorzitter@skuytevaert.nl o.v.v. naam en leeftijd.

De hele maand juni zijn er elke zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur activiteiten op het water. Schrijf je in voor de vierweekse clinic golfsurfen voor 5 euro per keer op hetzelfde mailadres.


Bingo bij de OV

bingo n Woensdag 30 mei is het weer zover en bent u weer van harte welkom voor een gezellige bingoavond in De Roskam aan de Turfmarkt in Katwijk aan den Rijn.

Wie mee komt spelen, heeft niet alleen een gezellige avond, u steunt ook nog eens uw Oranjevereniging. De avond begint om 20:00 uur.
De avond wordt afgesloten met een wilde bingo en een verloting.