Afbeelding
Foto:

Nu toch echt kampioen!

voetbal n Nadat de Katwijkers in Werkendam de schaal uit handen van Piet Molenaar kregen uitgereikt werd de kampioen ook in Katwijk gehuldigd. Na een korte speech van burgemeester Visser, volgde een bordesscène voor een volgestroomde gemeentetuin.

Door Cor Guijt

Honderden fakkels en rookpotten kleurden de lucht oranje boven het gemeentehuis van Katwijk, nadat de kampioen het bordes betrad. Aanvoerder Robbert Susan met de schaal voorop. De Leidenaar stond voor de derde keer op het gestutte balkon, maar: "Dit went nooit." Michiel van dam, die even zo vaak met het Susan op bordes stond: "'Fantastisch, grandioos. Het mooiste wat je mee kunt maken."
De uitzinnige menigte maakte ook op Jack van den Bergh indruk. Hij nam halverwege het jaar het stokje over van Dick Schreuder en vierde in het verleden kampioenschappen met bijvoorbeeld ASWH. De Barendrechter is dus wel wat gewend: "Zo heb ik het nog niet meegemaakt."

Emoties

Op het bordes deed Mengerink zijn Louis van Gaal-speech van enkele jaren terug nog eens over, maar waren er ook emoties. Met een indrukwekkend You'll never walk alone. Sander Molenaar, de teammanager die eerder dit jaar overleed, stond op alle shirts van de spelers. En ook op het balkon hing een spandoek met de beeltenis van Molenaar en de tekst: "Zijn club, zijn liefde, Onze kampioen" Susan, die eerder beloofde de titel voor hem te winnen, voegde daaraan toe: "Wij zijn zo trots dat we dat voor hem konden doen."


Rondrit

Na afloop van de huldiging was het tijd voor de rondrit. Een ingekorte rit, die op last van de politie ook bestond uit minder bussen dan de jaren voorheen, maar die uiteindelijk eindigde op De Krom, waar het feest nog tot in de kleine uurtje doorging.