Gratis handboek voor jeugdleiders in de kerk

jeugdwerkboek n Welzijnskwartier kerkelijk jeugdwerk stelt een praktisch handboek gratis ter beschikking. Dit wordt gedaan om jeugdleiders van verschillende kerken te ondersteunen in de alledaagse praktijk van het vrijwilligerswerk. Een van de auteurs zal 3 september ook naar Katwijk komen om een van de thema's te bespreken.

De auteurs van het boek vertellen bijvoorbeeld waarom een werkvorm belangrijk is en dat je zelf het wiel niet meer hoeft uit te vinden.

Ook krijg je handvatten mee om je eigen plan te schrijven om je methode en werk-vorm uit te rollen in de jeugdgroep.


Het kan zijn dat je behoefte hebt om meer te weten te komen hoe jonge-ren in elkaar steken en wie ze zijn, zodat je beter contact met ze kan ma-ken? Vragen als, 'wat houdt hen bezig, welke opleiding volgen ze, wat is de thuissituatie' komen aan bod in het boek. Want als je leidinggeeft aan jongeren is het natuurlijk van belang dat je ze kent. Dit zijn enkele grepen uit het handboek die jou verder kunnen helpen in het jeugdwerk waar je leidinggeeft.
Wie dit boek wil hebben kan een mail sturen naar sanneal-blas@welzijnskwartier.nl of tonheemskerk@welzijnskwartier.nl Men krijgt het dan gratis thuisgestuurd.