Aafje en Leen Zuijderduijn vierden vorige week hun 60-jarige huwelijksjubileum. | Foto: Piet van Kampen
Aafje en Leen Zuijderduijn vierden vorige week hun 60-jarige huwelijksjubileum. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Diamanten huwelijksmijlpaal voor Leen en Aafje

n 'Het ging allemaal heel goed'

zestig n Woensdag 23 mei was het een heugelijke dag in huize Zuijderduijn. Leen (85) en zijn echtgenote Aafje (84) herdachten de dag waarop zij zestig jaar geleden elkaar de ringen omschoven en eeuwige trouw beloofden.

Door Piet van Kampen

'Het ging allemaal heel goed' blikt de bruid terug op het moment dat zij definitief voor elkaar kozen. Op de Voorstraat – niet verwonderlijk- hadden de toen nog jeugdige Aafe den Haas ('met een 'n' benadrukt zij) en Leen elkaar altijd een tijdje in de smiezen tijdens wandelingen met vrienden en vriendinnen. 'Je kon mekaar en je liep met elkaar' vertelt de bruidegom. 'Zo ging dat'. De in Leiden geboren Leen en de echte Katwijkse Aafje hadden elkaar ontdekt. 'Het ging allemaal heel goed' weet Aafje nog en dat het goed ging mondde tenslotte uit in een huwelijk. Met de koets naar het gemeentehuis, daarna naar Drievliet en een feestje 's avonds. Het echtpaar schonk het leven aan de dochters Ineke, Petra, Lenny en werden tevens gezegend met 9 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

Timmerman

Het paar woonde eerst een jaartje in bij de ouders van Leen Zuijderduijn in de Molenweg. Later kochten zij een huis in de Buitensluisstraat, verhuisden nog naar de J. van der Vegtstraat, de Vreugdeweg en wonen nu al 25 jaar volledig naar hun zin in de Krab. Leen zorgde als timmerman voor het brood op de plank. 'Ik heb er nooit geen spijt van gehad' blikt hij tevreden terug. Vrouwlief die voor haar huwelijk al vlijtige handen had met netten boeten voedde de dochters op en handwerkte vaak. De vrije tijd werd benut met fietstochten vanuit diverse vakantiehuisjes in het land. Leen die bij het koor Jubilate zong herinnert zich een hoogtepunt. 'Een mooi moment vond ik toen wij met het koor op het Sint Pietersplein in Rome bij de Paus waren die vlak voorbij ons een ronde reed'. Echtgenote Aafje vult hem aan. 'In Nederland hebben wij het ook altijd erg naar onze zin gehad. Het is hier mooi en we zijn niet op zonvakanties geweest'. De drie dochters wonen allemaal in Katwijk dus een bezoekje aan de ouders is zo gebracht. Het zit snor tussen de beide echtelieden want hun levensmotto is elkaar de vrijheid gunnen.

Natuurlijk moest deze huwelijksmijlpaal worden gevierd. Dat deden zij afgelopen met het gezin en de familie in De Reederij.