Sint en Pietenactie zoekt kleinschalige initiatieven

Donatie n Vorig jaar vierde de Stichting Sint en Pietenactie haar jubileum. Al 20 jaar maken zij kinderen in de regio blij met een bezoekje van Sint en Piet.

Samen met 130 vrijwilligers bezoeken zij basisscholen, bedrijven, families tijdens pakjesavond, (sport)verenigingen en huizen waar mensen wonen met een beperking. Ook organiseren zij een Lichtjesoptocht waar honderden bezoekers op af komen. Al het geld wat hiermee wordt opgehaald gaat naar een goed doel.

Ook het Welzijnskwartier was dit vorig jaar niet ontgaan en zo hebben zij uit handen van de burgemeester de Vrijwilligersprijs ontvangen. De jury vond de Sint en Pietenactie de winnaar omdat zij zich zonder eigen belang inzetten voor andere goede doelen in de regio. Een stichting met een originele gedachte voor het helpen van anderen. Dit heeft het bestuur aan het denken gezet en dit jaar willen zij niet één goed doel blij maken met hun opbrengsten, maar meerdere goede initiatieven in de regio. Juist omdat deze kleinschalige initiatieven geen subsidie ontvangen, maar wel veel goeds doen in de samenleving.


Alle particulieren, verenigingen, scholen enz. met een goed idee dat uitgevoerd wordt in Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg of Noordwijk en gericht op kinderen, kan een aanspraak doen op het donatiefonds. Initiatieven kunnen zich aanmelden tot en met 31 mei op www.sintenpietenactie.nl, hier zijn ook de voorwaarden te vinden om aanspraak te kunnen maken op het donatiefonds. De aanvragen die in aanmerking komen voor een donatie zullen begin september op de hoogte worden gesteld.