Katwijk Fietst belooft zaterdag een gezinsevenement te worden. | Foto: PR
Katwijk Fietst belooft zaterdag een gezinsevenement te worden. | Foto: PR Foto:

Katwijk Fietst komende zaterdag vanaf De Goerie

n Het meest veelzijdige fietsevenement

tweewielerfestijn n Het meest veelzijdige fietsevenement in de regio, Katwijk Fietst, is er helemaal klaar voor. Komende zaterdag op de Goerie is het een komen en gaan van toerfietsers, racefietsers en sportieve kinderen. Katwijk gaat massaal fietsen en maakt ook kans op mooie prijzen.

Het evenement beleeft de vijfde editie. Het begon aanvankelijk op de Boulevard met een criterium, een strandrace en een dikke bandenrace. De strandrace is verplaatst naar november en is inmiddels een onderdeel van de topcompetitie.

Gezinstocht

In de zomereditie van Katwijk Fietst is nu plaats voor de Rabobank gezinstocht (40 km), de Saton Optiek Classic voor racefietsers (80 en 150 km) en de Run-bike-run voor kinderen. Dat laatste speelt zich allemaal af op het terrein van landijsbaan de Goerie.

De formule is een succes. De racefietsers die de 150 km doen worden nu gestuurd door het zuidelijke deel van de provincie. Na de doorgang van de Beneluxtunnel is het genieten geblazen langs de Oude Maas. Het parcours gaat dwars door schitterende natuurgebieden. Er zijn onderweg twee verversingsposten, in Rhoon en Bleiswijk.

De gezinstocht (per persoon 3 euro inschrijven, een gezin betaalt 5 euro) gaat weer door de bloeiende Bollenstreek. De organisatie heeft weer een mooie route samengesteld. Onderweg is voldoende gelegenheid om op een terras te genieten van de omgeving. Daarnaast kunnen de deelnemers een bon van 700 euro winnen voor een fiets bij Bike Totaal Luyten. Allemaal redenen mee te doen!

Dikke bandenrace

De kinderen kunnen zich vanaf 11.00 uur vermaken met een vernieuwde aanpak van de dikke bandenrace. Er wordt vanzelfsprekend gefietst, maar ook geklommen en gerend. Nieuw is de mogelijkheid van een ATB-clinic. Onder de deelnemers wordt een fiets ter waarde van 300 euro verloot.

Een deel van de opbrengst gaat naar onderzoek van de Katwijkse Ziekte.
Inschrijven alle onderdelen via katwijkfietst.nl Inschrijven racefietsers vanaf 8.00 uur op de Goerie, toerfietsers vanaf 10.00 uur, kinderen vanaf 10.30 uur.