Engelse hymnen in De Fontein

zangavond n In kerkgebouw De Fontein aan de Willem de Zwijgerlaan 1a wordt op zaterdagavond 19 mei een Engelse hymnen-zangavond gehouden.

De zangavond begint om 20.00 uur en de deuren van het kerkgebouw staan open vanaf 19.30 uur. Rond 21.45 uur wordt de zangavond afgesloten. Op het programma staan hymns van o.a. Charlotte Elliott, Isaac Watts, Samuel Medley en andere hymne schrijvers.

Vooraf en na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Er is een collecte ter bestrijding van de onkosten, en voor het fonds kerkbouw Triumfatorkerk.

Op www.hhgkatwijk.nl staat een overzicht van de te zingen hymns met de daarbij behorende liedteksten.


Budgetcursus in bieb Hoornes

budgetteren n Hoe breng je je uitgaven in evenwicht en hoe hou je je administratie op orde? Deze vragen staan centraal tijdens de cursus 'Budgetteren kun je leren' die in mei in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever van start gaat.

In vier bijeenkomsten op donderdagmiddag leren de cursisten hoe ze hun inkomsten en uitgaven met elkaar in balans kunnen brengen.

Cursusleider Alex Ramakers, medewerker bij de vrijwilligersorganisatie Grip de Knip die Katwijkers helpt hun financiële administratie op orde te brengen, verwacht veel van de cursus. Zaken als begroting maken, inkomen vergroten, zak- en kleedgeld voor kinderen, voorkomen van schulden, wettelijke regelingen worden tijdens deze cursus besproken.

Cursisten krijgen een map mee naar huis met informatie. In vier middagen leren ze veel over allerlei financiële zaken waar bijna iedereen mee te maken heeft.

De cursus 'Budgetteren kun je leren' wordt gegeven op donderdag 17 mei, 24 mei, 31 mei en 7 juni van 13.30 tot 15.30 uur. Bibliotheekleden kunnen gratis aan deze cursus van vier dagdelen meedoen. Niet-leden betalen €7,50. In beide gevallen is een toegangskaart nodig. Deze zijn te verkrijgen aan de balies van de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of via de website van de bibliotheek: www.bibliotheekkatwijk.nl