Gratis schilderweken

Schilderclub n De gratis schilderweken bij de AOBK zijn weer aangebroken, het schilderseizoen in de Zwanenburg loopt van september tot en met juni waarbij het gebruikelijk is dat in de maanden mei en juni voor iedereen toegankelijk is.

Het is juist bedoeld om de twijfelaars over de streep te trekken. Bij schilderclub De Zwanenburg kwam 70% van de hobbyisten vooraf met het argument 'het lijkt mij hartstikke leuk maar ik kan helemaal niet tekenen laat staan schilderen'. Het klinkt misschien raar in de oren maar het is helemaal niet nodig om te beginnen en de schilders hebben zelf het bewijs geleverd. Het is de AOBK er veel aangelegen deze activiteit aan de senioren aan te bieden juist omdat het zo'n geweldige activiteit is wat o.a. blijkt dat er nagenoeg geen mensen zijn die tussentijds stoppen, het is er gezellig en ontspannen. Ook eens de stoute schoenen aantrekken en proberen, kom vrijblijvend proberen of loop eens binnen in deze gratis probeer weken. Elke maandag van 13.30 tot 16.30 uur in het Dienstencentrum de Zwanenburg, zwanenburgstraat 62. www.aobk.nl


Veilig op pad met de scootmobiel

cursus n Veilig Verkeer Nederland, afd. Katwijk, organiseert weer de jaarlijkse scootmobiel cursus 'Veilig op pad'. Een en ander in samenwerking met gemeente Katwijk en Welzijnskwartier.

De cursus vindt plaats op 30 mei van 10.00 tot 15.00 uur. Locatie is de Ontmoetingskerk aan de Nieuwe Duinweg 64.

De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte en is bestemd voor beginnende scootmobielrijders of voor mensen die om welke reden dan ook onzeker zijn geworden in het gebruik ervan.
De cursus is gratis en de lunch wordt verzorgd.
Aanmelden kan via Welzijnskwartier, tel- 4033323.