Het eerste damesteam van Solar-systemen Grasshoppers bekroonde een topseizoen met het landskampioenschap.
Het eerste damesteam van Solar-systemen Grasshoppers bekroonde een topseizoen met het landskampioenschap. Foto:

Historische titel

Basketbal n Drie keer is scheepsrecht. Ze waren er al een paar keer dicht bij doch sneuvelden met de finish in zicht. Maar op woensdag 9 mei werd er geschiedenis geschreven. Uitgerekend in het 'hol van de leeuw' bij rivaal en concurrent Bemmel werd eindelijk de felbegeerde titel behaald. Deze dag wordt met een gouden randje in de clubgeschiedenisboeken bijgeschreven.

Door Piet van Kampen

Na dertig jaar eredivisie en twee verloren finales werd de hoogste troon bestegen. Met een 2-1 voorsprong in de play-off's tegen Lekdetec Bemmel toog het team nagereisd door tientallen supporters naar Bemmel. In een duel waarin een vroege voorsprong telkens niet uit handen werd gegeven toonden de Katwijksen zich de sterkste. Met de 55-66 zege, goed voor 3-1 uit de reeks the best of five werd de laatste wedstrijd zelfs overbodig. Een explosie van uitzinnige vreugde denderde door de sporthal De Schaapskooi.


Met z'n allen

Vorige week vrijdagavond werd het team in 'De Bucket' gehuldigd. Zaterdagavond voor het eerst in de historie dus ook de balkonscène op het gemeentehuis. Vice-voorzitter Paul Schaddé van Dooren tijdens het feestje in eigen huis: 'Ik ben trots op het team maar we hebben het met z'n allen gedaan. De staf en de vrijwilligers dat is onze kracht. We hebben inmiddels ervaring in het spelen van finales'. Ook de trainer bezigde dezelfde woorden als de vice-preses. 'We hebben het samen gedaan. Het is een jong team met vrijwel allemaal speelsters uit eigen kweek. De jeugd heeft ons kampioen gemaakt. Iedereen heeft zich de afgelopen jaren verbeterd en het is hard gegaan. Nu de kroon op het werk.


Onvergetelijk

Voor captain Ingrid van der Plas was het natuurlijk ook een onvergetelijk seizoen. We zijn niet alleen kampioen maar we hebben ook de Triple. Dat is de titel, de beker en de supercup'. Zij is ervaren kracht in het jonge team en speelt al 11 jaar bij de club. 'Het moest een keer tijd worden en we waren uit op revanche. We waren redelijk ontspannen en voelden ons zekerder dan vorig jaar en zijn terecht kampioen geworden'.