Puberbeurs in Andreascollege

opvoeden n Pubers worden zelfstandig en hebben een duidelijke mening. Maar pubers zijn ook op zoek naar zichzelf. Voor veel ouders kan opvoeden een uitdaging zijn. Om ouders en professionals te informeren en te inspireren, wordt er twee keer een Puberbeurs georganiseerd in gemeente Katwijk.

Begin was de eerste. Heeft u deze eerste avond gemist? Geen probleem. Op dinsdag 10 april wordt de avond nog eens gehouden van 19.30 tot 21.45 uur op het Andreascollege, vakcollege Rijnmond, Louise de Colignylaan 2. De toegang is gratis. Wilt u zich wel aanmelden? Dit kan via cjgkatwijk@ggdhm.nl.

Enkele reacties van ouders die aanwezig waren op de eerste avond:'Ontspannen avond, leuke scenes en fijne interactie' en 'Leuke interactieve avond waarin je als ouder kunt kijken wat werkt bij bepaalde situaties'.

De thema's informatieve Puberbeurs zijn: 'Puberbrein, Gamen en sociale media'. De opvoedkundige onderwerpen die aan bod komen zijn: regels stellen en afspraken maken, aandacht voor het gewenste gedrag, complimenten geven, kind aanspreken en corrigeren.

Meer informatie over opvoeding en opgroeien staat op www.cjgkatwijk.nl


Bingo bij DVS

bingo n Op vrijdagavond 20 april organiseert DVS weer een bingo in haar clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg 51. Speel mee en maak kans op één van de vele mooie prijzen, zoals cadeau- en dinerbonnen en win de jackpot. DVS zorgt voor de koffie, thee en wat lekkers. De zaal is open om 19.30 uur en de avond begint om 20.00 uur. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom.


Zangavond

Maranatha n Op 25 april wordt door de Rehobothwijk de laatste zangavond gehouden van dit seizoen. De avond wordt gehouden in het Maranathacenrum aan de Poolster. De avond begint om 20.00 uur, terwijl de kerk open is vanaf 19.45 uur. Naast met elkaar zingen is er tijd om met elkaar in contact te komen. Er wordt een korte overdenking gehouden over: 'Pasen en toen…?' Er is, zoals vaste bezoekers weten, weer een gedicht.


Ochtend NVVH

holocaust n Op 24 april is de heer Zoni Weisz spreker bij de NVVH Vrouwennetwerk Katwijk e.o. Als kind ontsnapt hij op het nippertje aan Auschwitz en sindsdien zet hij zich in voor meer kennis over de moord op naar schatting een half miljoen Sinti en Roma tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij vertelt zijn levensverhaal aan iedereen die wil luisteren. Daarnaast heeft hij een boek geschreven over zijn leven: 'De vergeten Holocaust'. The Read Shop uit Katwijk is aanwezig voor de verkoop van het boek.

De ochtendbijeenkomsten duurt van 9.30 tot 11.30 uur in de grote zaal van Tripodia, Hoornesplein 155. Koffie en thee staan vanaf 9.00 uur klaar.