Mees Korpelshoek blonk uit bij de meisjes. | Foto: PR
Mees Korpelshoek blonk uit bij de meisjes. | Foto: PR Foto:

Leuk debuut voor AV Rijnsoever juniorploeg

Atletiek n Bij De Spartaan in Lisse deden de D-junioren van AV Rijnsoever zaterdag voor het eerst mee aan de landelijke atletiekcompetitie. Met veel plezier en succes, bij ideaal weer voor de atleten, trainers en hun kijkende ouders.


Van de 210 deelnemende teams in heel Nederland brachten de ploegen het tot de beste 80. Het team meisjes D junioren van AV Rijnsoever staat na de eerste wedstrijd op plek 58 van heel Nederland en de jongens op nummer 78.
Bij de competitie in Lisse nemen 13 teams deel. AV Rijnsoever haalde een zesde plek bij de meisjes en bij de jongens. Haag Atletiek werd eerste bij de meisjes en Ilion uit Zoetermeer bij de jongens.
AV Rijnsoever haalde drie persoonlijke 'podiumplekken': Mira Achterhof: eerste bij het kogelstoten: 9.97 meter; Leonard van Eer: tweede bij hoogspringen: 1.45 meter; Lauren Goseling: derde bij hoogspringen: 1.30 meter

Ook andere jonge atleten haalden hoge plaatsen op hun onderdeel, zoals Daan de Mooij en Julian ter Harmsel als eerste en tweede op de 1.000 meter voor jongens (3.21 en 3.22 minuten) en Mees Korpelshoek, Emma Star en Fenn Noppen (3.28 en 3.30 en 3.49) bij de 1.000 meter voor meisjes.


Felix van Eer liep de 80 meter razendsnel in 12,3 seconden en Nienke Peerboom de 60 meter in 9.45 seconden.