Lemja (links) en Merijn van der Velden vieren het 65-jarig jubileum van de zaak. | Foto: Piet van Kampen
Lemja (links) en Merijn van der Velden vieren het 65-jarig jubileum van de zaak. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Juwelier Parlevliet viert 65-jarig jubileum

vijfenzestig n Het was 1951 toen Jaap Parlevliet op een zoldertje aan de Zeeweg zijn bedrijfje in het repareren van klokken begon. Reeds na twee jaar streek hij neer in de Badstraat waar het bedrijf inmiddels 65 jaar gevestigd is. Een jubileum dat de huidige eigenaars Lemja en Merijn van der Velden niet ongemerkt voorbij willen laten gaan. De klanten kunnen profiteren van bijzondere jubileumacties.

Door Piet van Kampen

In de loop der jaren is de winkel diverse keren verbouwd en telkens werd er een stukje van de werkplaats en tuin bijgetrokken en is geworden tot wat het nu is, een pareltje in de Badstraat. Een moderne overzichtelijke winkel met een fraaie uitstraling.

De gebroeders Lemja en Merijn zijn de derde generatie van het familiebedrijf. Opa Jaap stichtte het en de ouders van de broers, Peter en Gertrude van der Velden- Parlevliet was de tweede generatie die de winkel runden. De winkel in de Badstraat heeft ook generaties trouwe klanten mogen begroeten. 'Zij komen niet alleen uit de gemeente Katwijk maar uit de hele regio, zoals Noordwijk en Wassenaar' weet Lemja. Hij doet het woord, omdat Merijn druk bezig is met het repareren van een horloge. 'Ja, reparaties en graveren kan natuurlijk ook bij ons. Daar zijn wij vakkundig voor opgeleid. Het is een specialistisch vak dat wij hebben. Ook is er bij ons een gediplomeerde goudsmid in dienst' geeft hij aan dat de zaak full-service kan bieden aan haar klanten.


Collectie

Parlevliet heeft een uitgebreide collectie dames- en herenhorloges van klassieke horlogemerken als Seiko en Pulsar tot modemerken als Zinzi en Diesel. Ook een zeer ruime collectie sieraden straalt de klanten tegemoet. 'Trouwringen is een van onze specialiteiten' glimt de mede-eigenaar met bescheiden trots. De gehele collectie is zodanig ruim samengesteld dat er voor elke beurs voldoende keuze is. 'Wij willen een brede doelgroep bedienen. Klanten kunnen ook via onze website aankopen doen' geeft Lemja aan.


Jubileumacties

'De klanten kunnen de komende weken profiteren van speciale jubileumacties. Zo wordt onder de trouwringklanten in de actieperiode van Alliance 1 gratis paar ringen verloot. De gelukkige klanten krijgen het gehele aankoopbedrag retour. Heren kunnen in die periode een speciaal Seiko jubileum horloge tegen 65% van de normale prijs aanschaffen. Dames kunnen uit de sieradencollectie van Rosa de Luca iets moois kopen, eveneens voor 65% van de verkoopprijs. Dat is dus een korting van maar liefst 35% . Dat tikt lekker aan. Een goede reden dus om eens bij de heren binnen te lopen en voor een buitenkansje iets moois rijker te worden. Daarnaast volgen er diverse leuke winacties op Facebook. Dus houdt onze Facebookpagina en website (www.juwelierparlevliet.nl) in de gaten voor het laatste nieuws.'


Zesde Koningsspelen op De Krom

sport n Op vrijdag 20 april is het weer tijd voor de Koningsspelen, de grootste kindersportdag van Nederland. Dit jaar zullen 'De Spelen' alweer voor de zesde keer georganiseerd worden, zo ook in Katwijk.


De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen van het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het Koningsontbijt en de Koningssportdag. De invulling van de Koningssportdag is de vrije keuze van de deelnemende scholen en gemeenten.
Ook dit jaar neemt Come4Sports, onderdeel van het Welzijnskwartier, de organisatie van de Koningsspelen in Katwijk voor haar rekening. Van Come4Sports krijgen de deelnemende scholen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg een draaiboek aangeboden waarmee zij een sportieve dag kunnen organiseren op hun eigen schoolplein. Ook kunnen scholen kiezen mee te doen aan de Koningsspelen op Sportpark de Krom. Door verschillende clinics in samenwerking met aanbieders en verenigingen uit de gemeente en de regio te organiseren, worden de kinderen gestimuleerd om actief te bewegen en kunnen zij kennismaken met verschillende sporten uit de omgeving.
Op sportpark De Krom doen dit jaar bijna 1700 kinderen mee van 19 verschillende basisscholen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Alle kinderen krijgen 2 clinics van 50 minuten aangeboden. De clinics zullen starten om 9.30 uur en eindigen om 12.30 uur. Een ieder is van harte welkom!

Vrijdag worden op sportpark De Krom weer de Koningsspelen gehouden. | Foto: PR