Krijn en Tina van Duijn-Wassenaar vierden hun 60-jarige bruiloft | Foto: Piet van Kampen
Krijn en Tina van Duijn-Wassenaar vierden hun 60-jarige bruiloft | Foto: Piet van Kampen Foto:

Huwelijksmijlpaal voor Krijn en Tina van Duijn-Wassenaar

Diamant n Zij zijn nog fit en fietsen vrijwel elke dag nog samen, iets dat niet iedereen op deze leeftijd is gegeven. Krijn (85) van Duijn en Tina van Duijn-Wassenaar (81) genieten nog van het leven maar vooral ook na van het feest dat zij ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijk gaven.

Door Piet van Kampen

Op 8 april 1958 gaven zij elkaar het jawoord, de geboren Katwijkers. De eerste blik in elkaars ogen was er een op afstand. In zijn diensttijd had Krijn de wacht in een van de toenmalige wachthuisjes langs de weg bij het Marinekamp. Tina fietste er regelmatig langs op weg naar haar werk in Wassenaar. What's in a name?

'Ik hield haar al in de gaten' weet Krijn nog na al die jaren. Cupido sloeg pas echt toe op de Boulevard toen de jongelui elkaar tijdens een wandeling ontmoetten. 'Toen was het gelijk bingo' lacht de bruidegom. Op 8 april 1958 met de koetsjes naar het gemeentehuis, een uitje naar Drievliet in Voorburg en een feest in zaal Haasnoot. Daarna hun woning betrekken. Het was in de Rijnstraat bij moeder Wassenaar die een hele grote zolder had. De vaardige handen van Krijn maakte er hun woonetage van. De dochters Heleen en Jolanda zagen er het levenslicht. Later werd er meer woonruimte gevonden aan de Helmbergweg maar uiteindelijk verkaste het gezin naar de Molenweg waar zij nog steeds zeer tevreden wonen. Krijn: 'Ik kon toen weer aan de slag want het zag er hier niet uit'. De derde dochter Marijke kwam er ter wereld. Het paar werd gezegend met 8 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.


Vaardige handen

Krijn was een vakman en verdiende de kost met zijn vaardige handen bij Taat Scheepsbouw en later bij wooncorporatie Brittenburg. Tina voedde de meiden op. Samen genoten zij van zomer- en wintervakanties in Oostenrijk en fietsen doen zij nu nog steeds. Een kaartje leggen met bekenden was ook een leuk tijdverdrijf.


Hoogtepunten

De komst van de drie dochters waren hoogtepunten. Maar recent was hun huwelijksfeest in de Gouden Leeuw in Voorschoten er ook een. 'Een rijkdom om alle kinderen en kleinkinderen bij elkaar te hebben' blikt het gelukkige paar terug. 'Maar ook dat wij voor de wedstrijd Quick Boys-Jong Groningen in het zonnetje werden gezet. Wij zijn al 60 jaar trouwe supporters en 60 jaar getrouwd. Men ging staan en er werd geapplaudiseerd. Een mooi moment en ook werd er een groot boekt thuis bezorgd' blikt Krijn terug.

Het paar is nog gek op elkaar en straalt dit ook uit. 'We verdragen elkaar heel goed' zegt de bruidegom en Tina is ook heel duidelijk: 'Met de liefde zit het nog steeds prima'.