Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Koningsspelen voor de schooljeugd

Welzijnskwartier n Vrijdag 20 april zijn de Koningsspelen op Sportpark de Krom. De Koningsspelen is een landelijk evenement waar de gemeente Katwijk aan meedoet.

Sinds het aantreden van Koning Willem Alexander zijn de Koningsspelen een begrip in Nederland. De Koningsspelen is een sportief Oranjefeest voor alle kinderen van het basisonderwijs. Het doel van deze dag is de kinderen, scholen en ouders te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen. Dit is ook een doelstelling van Welzijnskwartier, in het bijzonder van Come4Sports om mensen in beweging te krijgen.

In navolging van 2014, 2015, 2016 en 2017 neemt Come4Sports ook dit jaar weer de regie in handen van de organisatie van deze dag voor de basisscholen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Afgelopen jaren heeft de wethouder van Sport de opening van de Koningsspelen verricht op een veld met rond de 1700 leerlingen en 250 begeleiders op sportpark de Krom.

De openingshandeling is net als afgelopen jaren een dans. Dit jaar is het Fitlala, van Kinderen Voor Kinderen, die speciaal voor Koningsspelen 2018 gemaakt is.