Afbeelding
Foto:

Zwaaikom decor voor Jeugdviswedstrijd

hengelsport n Waren de Oranje jeugdvissers en nieuwe hoofdsponsor Hengelsport Ons Stekkie vorig jaar nog te vinden aan de vijver van de Helmbergweg, in overleg met de Oranjevereniging hebben zij er dit jaar voor gekozen het jeugdvisevenement op 28 april te verplaatsen naar een wel heel bijzondere vislocatie: de steiger aan de Haven in de zwaaikom. Dat is de thuisbasis van Hengelsport Ons Stekkie.

Deze schone visplek sluit volgens de organisatie beter aan bij wat wenselijk is voor de jeugdvissers. Vissers in de leeftijd van 4 tot en met 13 jaar mogen een hengeltje uitwerpen. Geen hengel of geen ervaring? Geen probleem. We hebben voor het evenement hengeltjes beschikbaar die na afloop weer kunnen worden ingeleverd. Aan alles is gedacht door de organisatie. Voor de allerkleinsten zijn er zwemvesten beschikbaar. BHV-ers en vrijwilligers zorgen ervoor dat het evenement in goede banen wordt geleid en dat er aan het water in de Zwaaikom genoeg handjes zijn om de vissers bij te staan en de veiligheid te waarborgen.

Deelnemers die zich aanmelden bij Hengelsport Ons Stekkie krijgen gratis een portie maden en lokvoer. Tijdens en na afloop van de viswedstrijd wordt er door de organisatie ook nog gedacht aan de inwendige mens. Wat drinken, wat hartigs en wat zoets van 't Smausje wordt gedurende de viswedstrijd uitgedeeld want actief vissen maakt ook wel wat hongerig natuurlijk.

Er wordt gevist in twee categorieën. Namelijk van 4 tot en met 8 jaar en van 9 tot en met 13 jaar. In beide categorieën zijn drie prijzen te winnen en elke deelnemer gaat met een wel verdiende medaille naar huis. Schepnet en leefnet zijn verplicht. Voor de gevorderde vissers is het wenselijk dat dit door hen wordt meegenomen voor de beginners zal de organisatie daarin voorzien.

Om 18.30 uur wordt het startsignaal gegeven en om 20.00 uur het eindsignaal waarna aansluitend de prijsuitreiking zal volgen.