Grasshoppers D1 doen wat ze moeten doen

Basketbal n De Dames van Grasshoppers hebben de eerste thuiswedstrijd van een Best of 5-serie in de halve finale van de play-offs winnend afgesloten. Loon Lions uit Landsmeer zijn in deze halve eindstrijd van de eredivisie evenals vorig jaar de tegenstanders.

De wedstrijd begon in hoog tempo en al snel was het Grasshoppers dat, evenals in de bekerfinale, een afstand nam. Aan de hand van Sharon Beld en Fleur Kuijt gaf het scorebord na de eerste 5 minuten 11-2 aan in het voordeel van Grasshoppers. De verdediging van de Katwijksen was hecht en de ervaren basis van Loon kon hierin moeilijk openingen vinden. Het eerste kwart werd met een positief saldo van 12 punten in het voordeel van de Katwijksen afgesloten. (19-7)

Het tweede kwart opende Grasshoppers sterk met scores van Sonja Kuijt en Ingrid van der Plas om het verschil naar 16 te brengen. Loon Lions gaf zich echter nog niet gewonnen en via scores van Boesaart , Bröring en Ligthart wisten zij het verschil tot 7 te brengen. Het publiek van beide teams stond pal achter hen eigen team en zag dat Grasshoppers met een stand van 30-21 kon gaan rusten.
De eerste drie minuten van het derde kwart waren voor de brutale Mia Hordijk die met twee fraaie scores in de bucket, de ervaren lengte van Loon het nakijken gaf. Door drie-punters van Fleur Kuijt en opnieuw Hordijk wist Grasshoppers het verschil weer naar 16 punten te brengen. Hierna waren scores over en weer gelijk verdeeld en bleef het verschil boven de 10 pnt. Fleur Kuijt liet in de laatste minuut haar derde driepunter aantekenen waardoor, met nog 10 minuten te spelen, het scorebord 50-38 aangaf.

Ook het 4e kwart waren beide teams aanvankelijk aan elkaar gewaagd. Deborah Vos pakte 4 uit 4 vrije worpen en met nog drie minuten te spelen leek er met een verschil van 15 pnt geen vuiltje aan de lucht. Loon Lions echter dacht hier anders over. Bij Solar-systemen haperde de scoringsmachine en Loon was wel bij machte om het net te vinden. Twee time-outs van Grasshoppers konden niet voorkomen dat het team uit Landsmeer de Katwijksen tot op vier punten naderde. Gelukkig wist Grasshoppers de laatste minuut de bal in bezit te houden en de winst uiteindelijk veilig te stellen. Met een 61-57 eindstand kon het publiek bedankt worden.

Op woensdag 11 april vindt de tweede wedstrijd wederom in Katwijk plaats. De sprongbal is om 20.30 uur.