De Dames 1 van Grasshoppers werden zaterdag bekerkampioen. | Foto: PR
De Dames 1 van Grasshoppers werden zaterdag bekerkampioen. | Foto: PR Foto:

Historische zege voor Dames 1 Grasshoppers

Basketbal n Zaterdag jongstleden heeft het damesteam van Solar-systemen Grasshoppers in Barendrecht tegen het thuisspelende Binnenland in de bekerfinale een klinkende overwinning geboekt. De zege om de Carla de Liefde Trofee is voor het jonge talentvolle team van Solar-systemen, onder leiding van Rick Driessen, de eerste echt grote prijs. Het is meer dan 20 jaar geleden dat deze prijs voor de laatste keer in Katwijkse handen kwam.

In een volle sporthal "De Driesprong" was het Grasshoppers dat in de hoogste versnelling van start ging. Sharon Beld trapte de avond af met een fraaie 3-punter gevolgd door scores van Noor Driessen en Marieke van Schie. Binnenland had moeite het tempo te volgen en de hechte verdediging, van de in het zwarte uit-tenue spelende Grasshoppers, zorgde ervoor dat er na drie minuten een 0-8 stand op het bord prijkte. Daarna was het de beurt aan Deborah Vos die Binnenland hoofdbrekers bezorgde. Maar liefst 12 punten scoorde zij in het 2e gedeelte van het eerste kwart. (2x3 en 3x2). Aangevuld met een 3-punter van Iris Govers werd het eerste kwart met 11-23 afgesloten.

Het tweede kwart ging de zwart-gele brigade op dezelfde voet verder en met snelle passing werd telkens een vrije speelster gevonden. Het in grote getale meegereisde publiek overstemde het thuispubliek en zag hoe, opnieuw onder aanvoering van Deborah Vos, Grasshoppers verder uitliep tot een verschil van 20 punten (11-31) na drie minuten in het 2e kwart. Binnenland, dat met een trainerswissel een roerige periode achter zich had, herpakte zich enigszins en bleef daarna tot aan de rust bij de Katwijksen in het spoor. Met een comfortabele 29-46 kon er gerust worden en had Deborah Vos 21 punten op het sheet staan.

Het 3e kwart was erg rommelig en scores gingen gelijk op. Ingrid van der Plas liet ook een 3-punter aantekenen. Binnenland wist echter door twee 3-punters nog op 12 punten te komen maar mede door een belangrijk afstandschot van de sterk spelende Fleur Kuijt werd het laatste sprankje hoop bij de formatie uit Barendrecht weer weggenomen. Het kwart werd met nog steeds een voorsprong van 17 punten afgesloten (47-64).

Het vierde kwart waren de teams qua scores goed aan elkaar gewaagd. Ook nu wist Binnenland nog één keer op 12 punten te komen maar mede door nog een driepunter van Deborah Vos, die haar totaal op 27 punten bracht, konden de bloemen uit de doos gehaald worden. Einduitslag 64-80 en het traditionele kampioensnetje kon uit de ring geknipt worden. Na 23 jaar weer een grote prijs voor het dames seniorenteam van Grasshoppers.

Na een kleedkamer feestje van de toppers werden de dames feestelijk onthaald in de kantine in Katwijk waar nog nagenoten werd met de supportersschare.

Aanstaande zaterdag staat de eerste wedstrijd van de halve finale Play-offs om de nationale titel op het spel. Grasshoppers neemt het in een "best of five" serie op tegen Loon Lions uit Landsmeer. De eerste twee wedstrijden worden in Katwijk gespeeld. Het belooft ook weer een mooi basketbal spektakel te worden waarbij de dames alle steun kunnen gebruiken. De sprongbal op 7 april is om 20.45 uur en op 11 april om 20.30 uur.


Hollen door de Bollen

loop n Team Bollenstreek van de Stichting Roparun houdt op zondag 8 april voor de vijfde keer 'Hollen door de Bollen'

Het pinksterweekend neemt dit Team Bollenstreek weer deel aan de Roparun, de hardloopwedstrijd voor teams van Parijs of Hamburg naar Rotterdam. Met de organisatie van 'Hollen door de Bollen' wordt er geld ingezameld voor deze Stichting Roparun. Berk: "Kijk voor alle te lopen afstanden en starttijden van de wandeltochten, prestatielopen en de kinderloop maar op www.hollendoordebollen.nl. De start en aankomst is op Sportpark Ter Specke in Lisse en via de website kan je zelfs je eigen parkeerkaart downloaden."

Voor mensen met een rollator of in een rolstoel, met een begeleider, is weer een mooie route van bijna vijf kilometer uitgezet. Interesse, aanmelden kan via genoemde website. Voorinschrijving voor alle afstanden is t/m 6 april mogelijk (€ 9,50) en op de dag zelf betaalt u € 12,50 waar deelname aan de kinderloop € 3,50 kost.

"Maar elke euro is er voor dat o zo belangrijke doel. Daarom willen we het op het sportpark ook gezellig maken voor de deelnemers en hun hopelijk vele supporters. Er treden muziekgroepen op, je hoort ze ook onderweg, er zijn kraampjes met diverse lekkernijen en de kids zullen zich zeker ook niet vervelen. Natuurlijk is er na afloop ook een prachtige medaille voor elke deelnemer", aldus de immer enthousiaste Berk.