De nieuw geïnstalleerde raadsleden. | Foto: Rokkie Fotografie
De nieuw geïnstalleerde raadsleden. | Foto: Rokkie Fotografie Foto: Rokkie Fotografie

Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd

ingezworen n Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis is vorige week donderdag de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.

Hieraan voorafgaand was er in de hal van het gemeentehuis een optreden van het Accademia Amsterdam orkest onder leiding van dirigent Antal Sporck. Zij brachten samen met het zangensemble Canzonetta en een viertal professionele zangers en zangeressen de Cantate BWV 29 'Wir danken Dir, Gott, wir danken Dir', van Johann Sebastian Bach ten gehore.

Vervolgens werden in de raadszaal de 33 leden van de gemeenteraad beëdigd. Nadat burgemeester Cornelis Visser conform artikel 14 van de Gemeentewet de eed en de verklaring en belofte bij beëdiging had voorgelezen, werden de leden persoonlijk naar voren geroepen om of de eed of de verklaring af te leggen.

Er kunnen nog wijzigingen optreden als het nieuwe college van burgemeester en wethouders is gevormd en de deelnemende partijen aan die coalitie een raadslid naar voren schuiven voor het wethouderschap. Donderdag 5 april is de eerste raadsvergadering van de nieuwe gemeenteraad.

Op de foto v.l.n.r.: Dick Oudwater (CDA), Amy Guijt (GB), Arie van Rooijen (DURF), Jacco Knape (SGP), Robert Haasnoot (ChristenUnie), Sonny Spek (DURF), Danny Dubbeldam (DURF), Leon Krijgsman (Hart voor Katwijk), Toon Stegmann (VVD), Jacco van Duijn (CDA), Barend Tensen (CDA).