Van links naar rechts: Peter Jongejan (K.O.V.), Ton Frissen Haringrock), Mikel de Jong (Rabobank). Foto: J.L. v.d. Oever
Van links naar rechts: Peter Jongejan (K.O.V.), Ton Frissen Haringrock), Mikel de Jong (Rabobank). Foto: J.L. v.d. Oever Foto:

Haringrock looft sponsor award uit

Ondernemersprijs m De organisatie van het Haringrockfestival laat haar waardering voor de sponsors komend jaar nog meer tot uitdrukking komen middels het uitloven van een zogenaamde Haringrock Sponsor Award. Een symbolisch 'dankjewel' aan de ondernemers door wiens bijdrage het Haringrockfestival jaar op jaar weer gerealiseerd kan worden.

Het Haringrockfestival leunt op vier pijlers: publiek, muzikanten, vrijwilligers en sponsors. Allen zijn zij onmisbaar. Als een van de vier het af laat weten, zou dat het einde betekenen van Katwijks oudste festival.
Haringrock is inmiddels een evenement van allure wat voor de duizenden bezoekers nog altijd gratis is en daardoor een unieke status heeft binnen en buiten het vissersdorp.

Organisator Ton Frissen is erg blij met het animo van de sponsors om te participeren. 'Elk jaar lukt het weer om de begroting rond te krijgen en dat is beslist geen vanzelfsprekendheid', realiseert Frissen zich.

Haringrock is de ondernemers altijd goedgezind geweest. De organisatie van Haringrock was vorig jaar namelijk ook mede verantwoordelijk voor het initieren van de Katwijkse Vrijmarkt en het Ondernemersplein. Eencultureel succes dat in hetzelfde weekend als het festival vele bezoekers naar de Katwijkse kustgemeente trok.

Aan wie de Haringrock Sponsor Award wordt toegekend, wordt grotendeels bepaald door het Katwijkse publiek. Middels een enquete op Facebook kunnen de Katwijkers hun stem uitbrengen waarna de organisatie van Haringrock samen met Rabobank Leiden-Katwijk en de KOV (Katwijkse Ondernemersvereniging) uiteindelijk zullen bepalen aan wie Dennis Weening de bokaal op het Haringrockpodium zal overhandigen.


Interactieve eerste gezamenlijke platformbijeenkomst

Evenementenplatform n In oktober 2017 vond de eerste Kunst en Cultuur Platformbijeenkomst plaats en al sinds 2013 organiseert Katwijk Marketing het Evenementen Platform. Toch was er op 26 maart een primeur: het was de eerste keer dat beide groepen tegelijk uitgenodigd werden. Een idee van de deelnemers zélf, om zo het aantal contactmomenten voor vrijwilligers te beperken. Het thema van de gecombineerde bijeenkomst, 'Grensverleggend', sloot bovendien aan bij het idee om eens bij elkaar over de schutting te kijken.

Bij binnenkomst werd de groep eerst gesplitst. De sessie voor evenementenorganisatoren werd geleid door Katwijk Marketing. Hier stond natuurlijk de planning van en communicatie over evenementen centraal. Piet de Vries en Annemarie Guijt sloten af met een quiz waarbij getest werd in hoeverre de deelnemers eigenlijk op de hoogte zijn van wat er in onze omgeving zoal buiten hun evenement gebeurd.


Vertegenwoordigers van het vakgebied kunst en cultuur namen deel aan een interactieve workshop die werd geleid door de gemeente Katwijk. Hen werd gevraagd om input te geven voor de nieuwe Maatschappelijke Agenda. Toegankelijkheid en het laten wégvallen van grenzen was hier een belangrijk overkoepeld thema. Hoe kunnen jongeren, ouderen en mensen met een beperking méér betrokken worden bij organisaties die actief zijn op het gebied van kunst en cultuur en de projecten en activiteiten die zij organiseren? Er werden veel goede ideeën verzameld.

Daarna was het woord aan Martijn Bulthuis, directeur bij Leiden Marketing. Hij gaf de gezamenlijke deelnemers een kijkje in de keuken van zijn organisatie en ging vooral in op hoe hij en zijn collega's het aanbod van de hele regio inzetten om zo de bestemming Leiden en omgeving aantrekkelijker te presenteren. Dit biedt kansen voor de degenen die bij het platform aanwezig waren, want hierbij aansluiten betekent dat er interessante regionale en wellicht ook (inter)nationale doelgroepen bereikt kunnen worden.


Wethouder Jacco Knape sloot de bijeenkomst af met een mooie samenvatting, waarin het (gelukkig) steeds verder wegvallen van grenzen centraal stond. Na afloop van het formele programma was er uiteraard gelegenheid om na te praten. Onder het genot van een hapje en een drankje werden er nuttige contacten gelegd en volop ideeën uitgewisseld.

Workshops en een quiz brachten interactie tijdens de platformbijeenkomst. | Foto: PR