Quizavond in Café The Pocket

quiz n Op maandag 9 april houdt Café The Pocket de maandelijkse quiz-avond.

De quizavonden in The Pocket worden door een steeds groter publiek bezocht. De laatste keer streden er liefst 20 teams mee om het prijzengeld maar vooral ook de eer. Gelukkig is er voldoende zitruimte waardoor een eventuele toename makkelijk is op te vangen. De quiz-avonden in The Pocket kennen zes speelronden met zeer gevarieerde onderwerpen van elk tien vragen. Daarnaast zijn er nog twee extra ronden waarin de teams een drankje kunnen winnen. Een hapje wordt ook verzorgd. Optimale bezetting teams: 5 spelers, minder mag uiteraard, meer mag ook maar dan geldt een kleine puntenaftrek.

De inschrijfkosten bedragen 10 euro per team. Al het inschrijfgeld wordt in de vorm van prijzengeld uitgekeerd, de verdeling daarvan is afhankelijk van het aantal deelnemende teams. De laatste keer vielen er 5 teams in de prijzen. Aanvang van de quiz is 20.00 uur en de beoogde eindtijd ligt op 23.00 uur die bijna altijd gehaald wordt door de strakke regie van het quizteam. Deelnemers kunnen redelijk op tijd naar huis als de plicht roept de volgende dag.


Spreekuur senioren- makelaar

duo-spreekuur n Heeft u als oudere in Katwijk vragen over wonen, verhuizen of huren? De afgelopen tijd krijgt het Team Sociale Ondersteuning steeds vaker te maken met deze vragen en wat daar allemaal bij komt kijken. Daarbij blijkt dat ouderen vaak niet ingeschreven staan bij Woningnet. Inschrijven gaat tegenwoordig via de computer en dat is voor een aantal ouderen een drempel. Ook zijn er niet altijd familieleden of bekenden die hen daarbij kunnen helpen.

De sociaal werkers van Team Sociale Ondersteuning hebben regelmatig duo spreekuren samen met de seniorenmakelaar van Dunavie, om vragen van ouderen met hun kinderen/mantelzorgers over wonen te beantwoorden. Belangrijk onderdeel hierbij is het aanbod van huurwoningen voor ouderen en de mogelijkheid om eventueel direct te kunnen inschrijven bij Woningnet. Mensen die zich willen inschrijven moeten wel een email adres (ter beschikking) hebben. Ook een legitimatie bewijs met Burgerservicenummer is dan nodig. Er is weer een gezamenlijk spreekuur op woensdag 4 april 2018 tussen 10 en 12 uur in de huiskamer van het Team Sociale Ondersteuning in de Burgt, Burg. Koomansplein 1 te Rijnsburg.


Tip de redactie

Nieuwtje n Heeft u iets leuks voor de Katwijk Speciaal? Laat het ons weten via redactie@derijnsburger.nl of tel. 06-13017660.