Artist impression hofwoningen in deelplan 1. | Foto: PR
Artist impression hofwoningen in deelplan 1. | Foto: PR Foto:

Fase drie Park Rijnsoever gaat in ontwikkeling

nieuwbouwwoningen n In fase 3 van Park Rijnsoever, aan de noordwestkant van de Katwijkse wijk, ontwikkelt Campri Vastgoed 144 nieuwbouwwoningen. Het woonprogramma bestaat uit 69 rijwoningen, 42 (geschakelde) twee-onder-een-kapwoningen,1 vrijstaande villa en 32 appartementen. De woningverkoop verloopt in delen en start in het tweede kwartaal van 2018. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.parkrijnsoever.nl

De woningen in fase drie van Park Rijnsoever gaan per deelplan in verkoop. Het eerste deelplan gaat in het tweede kwartaal van 2018 in verkoop en bestaat uit 69 rijwoningen en 18 twee-onder-één-kapwoningen.

Na de zomer gaan 24 twee-onder-één-kapwoningen, 1 vrijstaande woning en 32 appartementen in de verkoop.


Architectenbureau Korbee van der Krof (KVDK) maakt het ontwerp voor de woningen in fase 3. De architectuur sluit aan bij de woningen die al zijn gebouwd in Park Rijnsoever: fraai metselwerk, kleurvariatie, kappen met overstekken, een woningaanbod van moderne en klassieke typen.

Gezinnen

"De woningen in fase 3 zullen vooral aantrekkelijk zijn voor gezinnen met kinderen. Je woont hier in een rustige, kindvriendelijke buurt en de scholen, kinderopvang en sportverenigingen zijn om de hoek. Dat spreekt deze doelgroep natuurlijk aan. Daarnaast ligt de wijk op fietsafstand van het centrum en het strand.", aldus Jaap van Oostrum, nieuwbouwmakelaar bij De Leeuw Makelaardij.


Voetbalkooi bij Farèlschool in gebruik genomen

Aftrap n Het heeft even geduurd maar vorige week donderdagmiddag was dan toch het moment daar dat op het schoolplein van de Farèlschool een heuse voetbalkooi werd geopend.

Door Piet van Kampen

Aan de jongste leerling Mick van der Plas (4) en de oudste leerling Mike Visser de eer om de aftrap te mogen verrichten oftewel het lint door te knippen. Uiteraard onder luid gejuich van alle aanwezige leerlingen en een aantal belangstellende ouders.

Cadeautje

De voetbalkooi is eigenlijk een cadeautje. Voorheen stond er een muur aan de zijkant van het schoolplein waar de jongelingen naar hartenlust een balletje tegen konden trappen. Vanwege aangrenzende nieuwbouw van een aantal woningen viel de muur aan de slopershamer ten deel en was het uit met de voetbalpret. Toen ontstond bij aannemer Van Rhijn Bouw het idee om toch iets te compenseren. Samen met de directie van de school kwam de kooi ter sprake en zowel de aannemer als de school maakten het financieel mogelijk om de veilige, dichte en geluidarme voetbalkooi te realiseren.

Na de opening werd er direct gretig gebruik van gemaakt. Na schooltijd is de voetbalkooi gesloten.

Afbeelding