Ondanks het natte weer werd er fanatiek gevoetbal op het Cruijff Court in de Molenwijk. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Ondanks het natte weer werd er fanatiek gevoetbal op het Cruijff Court in de Molenwijk. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Spannend toernooi op Cruyff Court

Sport n Een maand eerder werd het afgelast. Snijdende kou was toen spelbreker voor het Johan Cruyff voetbaltoernooi. Vorige week woensdag waren de weergoden bepaald weer niet in een beste bui en trachtten met een bui die het hele toernooi lang duurde, de boel te verstieren. Maar niks daarvan.

De organisatie en de tien deelnemende teams (6 tegen 6) lieten zich niet uit het veld slaan. Jongens en meiden van tien tot en met twaalf jaar trokken er zich niets van aan en gingen de strijd aan.


Heros

In de Molenwijk was het team Heros van het Cruyff Court samen met hun coaches van Welzijnskwartier verantwoordelijk voor de organisatie. Eva, Damian, Anna, Mardo, Appie en Terry die het Heros team vormden, hadden het prima voor elkaar. Zij waren opgeleid door de medewerkers van Welzijnskwartier. Er werd de hele middag fel en sportief gestreden want behalve de winnaars bij de meiden- en jongens die door mogen naar de kwartfinale in Den Haag, werden er ook Respect Awards te verdienen. Na spannende duels werd het Dreamteam winnaar bij de jongens en Girls One bij de meiden. Op naar Den Haag en misschien wel naar de landelijke finale. De respect Awards waren voor De Strijders bij de jongens en de Power Girls bij de meiden.