Lezing over gezonde voeding

voedingsexpert n De voedselhypes vliegen je om de oren: groene smoothies, gojibessen, speltbrood… Wat is nu écht gezond? De diëtisten en voedingswetenschappers van I'm a Foodie scheiden met kritische blik het kaf van het koren als het aankomt op voedselhypes. Liesbeth Smit, een van de auteurs van het boek 'Eet als een Expert', komt op woensdag 18 april om 20.00 uur in een lezing in de hoofdbieb meer vertellen over dit onderwerp.

Liesbeth Smit, een van de auteurs van het boek Eet als een Expert laat in deze lezing zien hoe je eten en drinken kunt inzetten voor je gezondheid, waarom het belangrijk is en hoe voedingswetenschap werkt. Met praktische tips over hoe je gezond kunt eten en je kritischer tegen voedingshypes kunt wapenen.
Speciale diëten, elke dag nieuwe afslanktips en het gebruik van superfoods is de realiteit. Toch ontbreekt de wetenschappelijke onderbouwing vaak volledig. Als diëtisten en (voedings)wetenschappers vinden wij het belangrijk om een goed onderbouwde positieve boodschap te verkondigen over gezond eten en leven. We geven inzicht in de verschillen tussen voedingsmiddelen, eetpatronen, én inspireren je om zelf keuzes te maken en te zorgen voor een volwaardig en écht gezond eetpatroon. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?
In de pauze verzorgt Boekhandel Van der Meer uit Noordwijk de boekverkoop en uiteraard is er volop tijd om een boek te laten signeren. Toegangskaarten zijn te koop via de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheekvestigingen. Prijs voor bibliotheekleden € 6,- en voor niet-leden € 8,00.