Bijeenkomst voor nieuwe Dorcas-winkel

Ambitie n Het bestuur van Dorcas Ondernemers Regio West is zich aan het oriënteren of het haalbaar is een Dorcas-winkel in Rijnsburg, Valkenburg of Katwijk te openen. Dit in samenwerking met Dorcas Nederland.

Momenteel zijn er al 31 Dorcas-winkels in Nederland die allemaal volledig gerund worden door vrijwilligers. In een Dorcas-winkel worden tweedehands spullen verkocht. De opbrengst gaat naar de projecten. De organisatie vraagt mensen uit de omgeving van de winkel om goederen in te leveren die vervolgens in een Dorcas-winkel worden verkocht.

Een van de enthousiaste bestuursleden is Mariëlla Zandbergen. 'Voor de werkzaamheden in de nieuwe winkel zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers van alle leeftijden. We zoeken mensen die goederen bij mensen thuis willen ophalen, de goederen willen sorteren en prijzen, de winkel willen inrichten en die de kassa willen bedienen. Natuurlijk zijn er nog veel meer werkzaamheden als de winkel straks van start gaat. Vrijwilligers kunnen met een paar uur inzet per week al een belangrijke bijdrage leveren', laat Mariëlla weten.

Om belangstellenden te informeren over deze plannen en om vrijwilligers voor de Dorcas-winkel te vinden, is er op dinsdagavond 3 april een informatieavond. Als u interesse heeft in de plannen van Dorcas Ondernemers Regio West, dan bent u van harte welkom op deze avond, welke gehouden wordt in de Koningin Wilhelminaschool, Kerkstraat 21 in Rijnsburg. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar en uiterlijk 21.30 uur hoopt men de bijeenkomst af te ronden. Aanmelden kan via tel. 06-52317658 (Mariëlla Zandbergen) of via mariella@dorcasregiowest.nl


Orgelconcert met de Zandtovenaar

orgelconcert n Op maandag 2 april, om 19.30 uur, verzorgen Marco den Toom en Gert van der Vijver het eerste orgelconcert van dit kalenderjaar, georganiseerd door Stichting Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk aan Zee.


Met Tweede Paasdag wordt het orgeljaar 2018 geopend in de Nieuwe Kerk met een bijzonder orgelconcert. Marco den Toom, voorzitter van de organiserende stichting en ambassadeur van het immense Van den Heuvel-orgel, zal improviseren over thema's en bekende koralen. Bijzonder is vooral de samenwerking tijdens een aantal improvisaties met Gert van der Vijver. Van der Vijver is onder andere werkzaam als zandkunstenaar.

Marco den Toom zal ook tweemaal solistisch improviseren aan het 35-jarige instrument in de Katwijkse Nieuwe Kerk.

De kerkdeuren zijn vanaf 19.00 uur geopend. Bij de entree à € 10,00 krijgt men een programmaboekje van het concert, dat tevens alle programma's van 2018 bevat. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis.