Kirsten Lakerveld is een nieuwkomer in het bestuur van het Noordzee Zomerfestival. | Foto: Piet van Kampen
Kirsten Lakerveld is een nieuwkomer in het bestuur van het Noordzee Zomerfestival. | Foto: Piet van Kampen Foto:

'Ik ben in een warm nest terecht gekomen'

nzf n De voorbereidingen voor het NZF (Noordzee Zomer Festival) zijn in volle gang. Sinds een paar maanden is Kirsten Lakerveld toegetreden tot het bestuur van de stichting en is actief bezig met het sponsorbeleid. 'Ik ben in een warm nest gekomen' is haar eerste ervaring.

Door Piet van Kampen

Hoe zij ertoe is gekomen om als vrijwilligster zitting te nemen in het bestuur van het NZF? 'Eigenlijk is dat een beetje vanzelf gegaan' glimlacht ze. 'Ik hielp achter de bar en proefde de sfeer en heb me aangemeld om het bestuur te willen versterken'. Penningmeester Marco den Engelsman: 'Daar hebben wij niet lang over na hoeven denken, binnen een dag was het geregeld'.

Kirsten (31) is werkzaam bij het Hoogheemraadschap van Rijnland en bekleedt daar de functie van communicatieadviseur. De geboren en getogen Katwijkse heeft op dat gebied dus veel kennis in haar bagage. Bij het NZF heeft zij het sponsorbeleid in haar takenpakket. Het kersverse bestuurslid straalt enthousiasme uit als ze kan melden dat ze inmiddels al weer een paar nieuwe sponsors heeft verworven.

'Van onze sponsors moeten we het hebben' benadrukt Den Engelsman. 'Dankzij hen kunnen we dit evenement blijven organiseren'.


Samenwerking

Nieuw dit jaar is dat er een samenwerking is met lokale ondernemers. 'Café The Pocket en In den Blauwen Bock zijn dit jaar een verlengstuk van het festival. Na het laatste optreden in de festivaltent zijn er in hun horecagelegenheden optredens die samen met het NZF in het programma worden opgenomen. Ook met de muntjes van het NZF kan er in beide zaken worden betaald.

Den Engelsman betitelt het als de After Party. Aan het veelzijdige programma is hard gewerkt en het is vrijwel rond. Nieuw is ook dat er voor de mensen met een beperking de maandagavond is ingeruimd. 'Vorig jaar was het 's middags al een groot succes en daarom breiden we het nu uit. In samenwerking met de Stichting Jan wordt alles goed geregeld en begeleid' kan Den Engelsman verzekeren.

Het evenement wordt gehouden van 3 t/m 11 augustus en biedt entertainment voor alle doelgroepen in de samenleving.