Sjoerd van Vilsteren is na een blessure weer terug tussen de lijnen. | Foto: Wim Kulk Foto:

Grasshoppers H1 wint van Groene Uilen

Basketbal n Op zaterdag 17 maart stond voor Solar-systemen Grasshoppers de verre uitwedstrijd tegen de nr. 3 Groene Uilen op het programma waar thuis met 7 punten van was gewonnen. In de uitwedstrijd werd aangetreden zonder Wouter Breel en Wesley Kikkert. Uit Heren 2 was wel debutant Ruben van Duijn en ook Sjoerd van Vilsteren, na zijn duimblessure opgelopen tegen ZZ Leiden, van de partij. Heren begint heel sterk maar Groene Uilen komt terug en op het eind is het nog spannend maar Solar-systemen Grasshoppers speelt de wedstrijd koelbloedig uit op de vrije worplijn.

De Katwijkers starten goed met een 0-8 run. De thuisploeg mist kansjes en via breaks van Koen Grimbergen en Jesper Jobse nemen de Katwijkers een grote voorsprong van 2-20. Via driepunters komt Groene Uilen terug na 10 min tot 17-26.

In het begin van het tweede kwart gaat de wedstrijd gelijk op en aan beide zijden zijn er missers te noteren. Door de snelle guard van Groene Uilen komt de thuisploeg zelfs langszij: 33-33. Een time out voor Grasshoppers moet het momentum van de thuisploeg stoppen. Via inside scores van Joey Schelvis en een score van Sjoerd van Vilsteren is er een 40-44 kleine voorsprong voor de Katwijkers bij de rust.

Uit de kleedkamer schiet Joey Schelvis met scherp en scoort met drie driepunters. Met inside scores van Sjors Bootsman en Koen Grimbergen en via weer een driepunter Joey Schelvis is de stand na 30 minuten 60-67. De thuisploeg wil niet opgeven en klampt steeds aan.

In het laatste kwart volgen twee driepunters van Joey Schelvis (6 uit 12) en een inside score van Koen Grimbergen. Met 64-76 houden de Katwijkers de voorsprong, maar de kansen worden niet altijd benut. Op een mooie inside pass van Tim de Jong scoort Bas Rozendaal inside en in de volgende aanval scoort Tim de Jong met een mooie jumpstop 67-80. Een time out van Groene Uilen moet de dadendrang van Solar-systemen Grasshoppers een halt toeroepen en inderdaad de thuisploeg begint met scherp te schieten en sluipt steeds dichterbij tot 82-85. Groene Uilen speelt 'stop de klok' door fouten te maken. Door uit de daarop volgende vrije worpen van Jesper Jobse 2x, Joey Schelvis en Jake Prins te scoren, wordt de wedstrijd goed uitgespeeld. Eindstand 83-90.

Coach Jeroen Reitsema: "Door de goede start van de wedstrijd lopen we bijna 20 punten uit die we niet meer mogen weggeven. Groene Uilen is een goede ploeg en vecht zich terug in de wedstrijd. Als team hebben we de wedstrijd goed uitgespeeld en de punten meegenomen naar Katwijk."

Zaterdag, 24 maart speelt Heren 1 tegen Punch in sporthal Cleijn Duin om 19.30 uur.