Delfts koor in Zingend Geloven

zangdienst n Het Hervormd Kerkkoor Delft o.l.v. van Rob van Efferink werkt mee aan de Zingend Geloven-dienst op zondag 25 maart in de Vredeskerk Baljuwplein 1.

De dienst vangt aan om 17.00 uur. Voorganger is de welbekende plaatselijke predikant Ds. E.C. Vreugdehil-Mijnarends. Als thema is gekozen 'Heden Hosanna, morgen?'. De gemeentezang staat in het teken van het onderwerp. De samenzang wordt begeleid door Rob van Efferink en de koorbegeleider is Peter Verhoeks, die tevens een orgelmeditatie verzorgt.
Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie in de zaal Aquamarijn.


Thema-avond HCHWA-D

Arbeidsrevalidatie n Wie langdurig ziek is, krijgt op zeker moment te maken met arbeidsrevalidatie en re-integratie. Dat betekent nogal wat voor mensen die de Katwijkse ziekte hebben. De ziekte is namelijk progressief: na de eerste hersenbloeding volgen er meer. Dat heeft negatieve gevolgen voor de arbeidsbelastbaarheid.

Leo Elders is bedrijfsarts-klinisch arbeidsgeneeskundige, verbonden aan Rijndam Arbeidsrevalidatie in Rotterdam. Hij vertelt tijdens de thema-avond wat de rol kan zijn van een klinisch arbeidsdeskundige vooral voor mensen die de Katwijkse ziekte hebben. Zo komt het geregeld voor dat de verzekeringsarts bij het UWV onbekend is met de problematiek van iemand met de Katwijkse ziekte of de problemen niet als ernstig inschat. Dat heeft grote gevolgen voor de psychische belasting van de mensen. Een klinisch arbeidsdeskundige kan er onder meer voor zorgen dat het gesprek bij het UWV wat dat betreft beter verloopt.

Men heeft donderdag 22 maart vanaf 20.00 uur de mogelijkheid vragen te stellen en met elkaar ervaringen uit te wisselen. Aanmelden is niet nodig.