Stille Week in de Oude Kerk

lijdenstijd n Voor het veertiende achtereenvolgende jaar staan de deuren van de Oude Kerk in de dagen van de week voor Pasen van maandag 26 tot en met zaterdag 31 maart open.

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag en zaterdag is er een bijeenkomst van 19.30 tot 20.00 uur.
In de stilte van deze week staan de predikanten J.B. Alblas, K.F.W. Borsje, F. van den Bosch, D.M. Heikoop en F. Wijnhorst stil bij het thema 'De Koning aan het hof'. In deze bijeenkomsten is er ruimte voor stilte en overdenking rond tekst, lied, gebed, gedicht.
Organist op deze avonden is Rein van Duijn. Voor eenieder ligt een liturgieblad klaar in de kerk.
Op de Goede Vrijdag zijn er naast een avonddienst in de Oude Kerk (19.30 uur) diensten in de Nieuwe Kerk (10.00 en 19.30 uur), Pniëlkerk (10.00 en 19.30 uur), Ichthuskerk (19.30 uur) en Maranathacentrum (19.30 uur).
De stilleweeksbijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen. Mooie momenten van rust in een drukke tijd.


NVVH Vrouwennetwerk

Iconen n Wil Smit-Vink geeft een lezing op 27 maart. Zij schildert iconen en komt vertellen hoe een icoon al schilderend wordt opgebouwd.

De ochtendbijeenkomsten van Koninklijke NVVH-Vrouwennetwerk Katwijk, zijn elke tweede en vierde dinsdag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur in de grote zaal van Tripodia, Hoornesplein 155. De koffie/thee staat vanaf 9.00 uur klaar.


Thema-avond bij De Brug

Verslavingsgedrag n De Brug Midden-Nederland organiseert op maandag 9 april 2018 een thema avond over 'Verslavingsgedrag en de omgeving' voor ouders, partners en overige familieleden van (ex-)verslaafden. De toegang is gratis. De avond zal worden gehouden in de accommodatie aan de Schaepmanstraat 1.

Er zal worden gesproken door Rianne Krüger, hulpverlener bij De Brug Midden-Nederland.

Een verslaafd persoon vertoont verslavingsgedrag en voor de omgeving is het vaak lastig hier adequaat mee om te gaan. Leer hoe u dit verslavingsgedrag kunt herkennen en hoe u hier het beste op kan reageren.

Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Er is parkeergelegenheid bij het nabijgelegen winkelcentrum Hoornespassage. Men dient zich van te voren op te geven bij De Brug, tel. 4033733 of via info@debrughelpt.nl