330 schoolkinderen liepen samen ruim 12.000 euro bij elkaar voor waterputten in Liberia. | Foto en tekst: Piet van Kampen
330 schoolkinderen liepen samen ruim 12.000 euro bij elkaar voor waterputten in Liberia. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Wandelen voor water

Water n Ook de negende editie van Wandelen voor Water is weer een succes geworden. Organisator Marianne van Duijn maakte vorige week woensdag na afloop met een blije glimlach de opbrengst bekend: € 12.058.98, bestemd voor waterputten in Liberia. Van Duijn is lid van de Stichting ZOA die ook landelijk actief is voor goede doelen in de derde wereld.

Ruim 330 kinderen torsten een rugzak met 6 liter water over de schouders het 6 kilometer lange parcours over de Boulevard en het strand. De schoollokalen van diverse groepen 7 en 8 van de Duinroos (locatie Otto Baron), de Willem van Veenschool, de Groen van Prinstererschool, de Farèlschool, de Sjaloomschool, De Krulder en de Christelijke Opleidingsschool waren die ochtend verlaten, Geen rekenen, taal of tekenen maar lopen voor een goed doel. Zij wisten waar zij het voor deden want tevoren waren er gastlessen over de intentie van de 'wandeling' gegeven. De Katwijkse scholen lopen meestal bij toerbeurt mee. Willem en Jaime van de Christelijke Opleidingsschool hadden er zin in. 'We weten waar we het voor doen' klonk het duo eensgezind. Het mooie bedrag dat zij en de anderen bijeen brachten wordt door stichting Aqua for All bovendien nog met 50 procent aangevuld.