Afbeelding
Foto:

Nationale week van Zorg en Welzijn bij Welzijnskwartier

Welzijnsweek n Vorige week was het de Nationale week van Zorg en Welzijn. Landelijk werden er in het kader van deze week her en der extra activiteiten georganiseerd. In de gemeente Katwijk is Welzijnskwartier echter wekelijks al op vele fronten actief en de werkzaamheden zijn zeer divers. Een klein kijkje in de keuken van deze organisatie die een belangrijke functie in onze gemeenschap vervult.

Door Piet van Kampen

Op het Cruyff Court in de Molenwijk was begeleider Joost Hogerwerf druk doende om in het kader van Come4Sports en aantal jonge talenten uit de wijk te coachen bij een partijtje voetbal. 'Overspelen, goed gedaan jongen'.Een collega liet een aantal jonge meiden lekker bewegen met diverse spelletjes. Bewegen is een van de doelstellingen die Welzijnskwartier in haar veelzijdige programma heeft. Niet alleen kan je er vroeg genoeg mee beginnen maar het is belangrijk om ook tijdens 'de oude dag' actief te blijven. Zo waren er op sportpark De Krom een aantal senioren een spelletje wandelvoetbal aan het spelen. Het tempo lag weliswaar laag maar de factor 'lol' daarentegen scoorde hoog. 'Iet zóó hóóg skoppe Kéés dat is gevaerluk' klonk het enthousiast. In de kantine van het zelfde sportpark is er de Eetkamer waar senioren voor een prikkie een vorkje kunnen prikken.

Ook in wijkgebouw De Schelp in de Hoornes wordt er gekookt. Afwisselend door diverse buurgenoten. Jong en oud kan aanschuiven. Het is een mooi sociaal gebeuren, mede in het kader van 'Wijk in Beweging'.
Artje Seijden uit Rijnsburg komt er speciaal voor naar Katwijk. 'Ik vind het een hartstikke leuk idee en het is erg gezellig' spreekt zij haar genoegen uit. In hetzelfde wijkgebouw zijn senioren ook actief tijdens de bewegingsochtenden. Kookcafé in Scum, een buurtbabbel in De Wiek, meubels maken voor jongeren, het is een greep uit de vele activiteiten van Welzijnskwartier.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding