Samen met wethouder Knape knipte Emma Vooijs het lint door. | Foto: Piet van Kampen
Samen met wethouder Knape knipte Emma Vooijs het lint door. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Opknapbeurt eerste deel Rijnsoever is voltooid

opknapbeurt n Vrolijke gezichten vorige week donderdag op het plein bij Jupiter. Van de poffertjes genietende kinderen en de overwegend tevreden buurtbewoners. Hun woongedeelte (fase 1) van een grondige opknapbeurt is afgerond en daar werd even gezellig bij stil gestaan.

Door Piet van Kampen

Wethouder Jacco Knape was ter plekke om er een officieel tintje aan te geven. Hij schetste de verbeteringen maar ook de wijze waarop de buurtbewoners inspraak in het project hadden gehad.

'U bent er vanaf het begin bij betrokken geweest tijdens een bewonersavond waarop u mee mocht denken aan verbeteringen in de wijk. Er zijn weel reacties geweest maar helaas konden niet alle wensen worden vervuld. Er zijn keuzes gemaakt maar het is allemaal wel erg mooi geworden. De speelplek, de bestrating en het groen. De firma Jonker en projectleider Eugene de Jong hebben goed werk geleverd'.


Onderhoud

Een aantal bewoners heeft op zich genomen om het groen in de wijk te onderhouden. De dames Grijn en Van Leeuwen ontvingen van de bewindsman een waardebon waarvoor accessoires bij Tuincentrum De Mooij kunnen worden aangeschaft. Ook de overige deelnemers zullen binnenkort zo'n bon krijgen. Emma Vooijs (10) had meegedacht over hoe de speeltoestellen eruit zouden moeten zien. Zij diende een tekening in.'In het speeltoestel hebben ze wel iets van mijn idee mee genomen', sprak zij vlak voordat zij samen met de wethouder het lint door mocht knippen. Uiteraard onder goedkeurend toezicht van bewoners en kinderen die stonden te popelen om de nieuwe speeltoestellen te bestormen. Blijde gezichten dus maar zoals Knape al aangaf: 'Je kunt niet alle wensen in vervulling brengen'.

Mevrouw Vooijs, de moeder van Emma, was content. 'Het is allemaal heel netjes geworden, zeker de bestrating. Er zijn ook meer parkeerplaatsen bij gekomen' klonk zij tevreden. Mevrouw Mol was iets getemperd. 'Meer parkeerplaatsen is natuurlijk wel leuk maar het is hier en daar ten koste van het groen gegaan en de gemeente wil juist meer groen', was haar reactie. Puntje voor haar?