Workshop K&O

misbruik n Naar schatting worden jaarlijks gemiddeld 30.000 ouderen slachtoffer van financieel misbruik. Hoog tijd om dit probleem uit de taboesfeer te halen!

Aan de hand van een speciaal hiervoor ontwikkeld kwartetspel wordt tijdens de bijeenkomst informatie gegeven over het herkennen en aanpakken van dit probleem. Daarnaast wordt ingegaan op preventiemogelijkheden. De workshop start donderdag 8 maart van 19.30-21.30 uur. Kosten € 12,- K&O Katwijk, Sluisweg 16, 071-4016400. Inschrijven via de website: www.kenokatwijk.nl


Strandexcursie

excursie n Door de stormen van de afgelopen maanden en de kou is het nog volop winter op het strand: Behalve losse kleppen vinden we ook dubbele kleppen, vaak met het schelpdiertje er nog in. Bijvoorbeeld levende Amerikaanse zwaardschedes ('scheermesjes'), zaagjes en nonnetjes. Vooral op plekken waar veel meeuwen en andere vogels langs het water aan het zoeken zijn.

De Strandgroep van IVN regio Leiden organiseert op zaterdag 3 maart een strandexcursie voor het hele gezin over wat er te vinden en te ontdekken is in de zee en op het strand. De excursie start om 10.30 uur op het parkeerterrein Noordduinen, op de hoek bij de KNRM-loods en duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer en wat er gevonden wordt. De excursie is gratis en voor alle leeftijden. Aanmelden is niet nodig. Tip: kom op de fiets of neem uw pinpasje mee voor de parkeerautomaat en trek extra warme kleding aan. Aan zee is het altijd kouder dan achter de duinen.


Zingend geloven

samenzang n Op woensdagavond 7 maart is er in de grote zaal van de Ichthuskerk weer 'Zingend geloven'. Er zullen bekende geestelijke liederen, uit onder andere de bundels van Joh. de Heer en Opwekking worden gezongen. Thema's zijn, het Gebed en Rust en Zekerheid. Iedereen is van harte welkom. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.45 uur.


Thema-avond

thema n Donderdag, 15 maart zal ds. J. Jongejan uit Katwijk aan den Rijn een inleiding houden over: "Het Heilig Avondmaal." Geen eenvoudig onderwerp. Waarom werd het een sacrament en geen gewone maaltijd? Is het zinvol ook kinderen eraan te laten deelnemen?

Het convent van Wesel 1568 koppelde het doen van belijdenis van het geloof in onmiddellijk verband met de toelating tot het avondmaal. Het belooft een informatieve avond te worden.

Iedereen is van harte welkom in de grote zaal van de Maranatha kerk, Poolster 2. De avond begint om 20.00 uur, maar vanaf 19.45 uur is er koffie aanwezig en na de pauze gelegenheid tot het stellen van vragen. De avond duurt tot 22.00 uur.