De eerste inwoners die het boekwerkje in handen kregen waren Coby van Duijn en Bas Vlieland. | Foto: Piet van Kampen
De eerste inwoners die het boekwerkje in handen kregen waren Coby van Duijn en Bas Vlieland. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Kattekse cultuur bewaere

cultuur n De Christen Unie steekt in haar verkiezingsprogramma niet onder stoelen of banken dat het zuinig is op de Katwijkse cultuur en tradities. Om dit te onderstrepen heeft de partij haar programmapunten in een mapje in het Katteks 'vertaald'.

De eerste inwoners die het boekwerkje in handen kregen waren Coby van Duijn en Bas Vlieland, uiteraard in authentieke klederdracht uitgedost. Lijsttrekker Gerard Moster jr., Atie Kuijt en Geesje Haasnoot nodigden ze beiden uit er iets uit voor te lezen. Vlieland: 'Wat gaen ze nou allemael an me vraege. Wat mot ik met al die gaijn' lachte de Katwijker pur sang. Coby fris en fruitig in de dunne oostenwind: 'Ik vin ut wel leuk om dut te magge doen'. Bas las 'Zùrrig mit 'n hart. De zùrreg deur de gemiente is al heel fesoendelijk maer d'r kenne nog wat dingetjes verbeterd worde'. Alsof ie het zelf geschreven had. Coby deed er niet voor onder. 'De Christen Unie zauw graeg wulle dat Kattek 'n femileibadplaes blijft. De partij is d'r teuge dat er nog meer op 't stand ebauwd gaet worde'. En zo ging het nog even door. Een ludieke manier om zieltjes te winnen voor de partij die vooruit denkt maar het unieke in Katwijk wil behouden.