Bijbelclub

Bijbelclub n Op donderdag 1 maart van 10.00 tot 12.00 uur is er weer Vakantie Bijbel Club in Het Anker aan de Voorstraat.

De kinderen kunnen luisteren naar een Bijbelverhaal. De kinderen van 4 tot 8 jaar gaan knutselen. Voor hen is er ook een poppenkast. Voor de kinderen van 8 tot 12 jaar is er een krantenknipselquiz. Ouders die het leuk om deze ochtend mee te helpen, zijn welkom.


De wilde Bij

bijen n Op 9 en 10 maart zijn de Bijenwerkdagen. Samen met LandschappenNL, Naturalis, en Natuur & Milieu gaan we flink aan de slag. Zo organiseert de IVN Regio Leiden op 10 maart een werkdag, waar iedereen aan mee kan doen. De wilde Bij moet zich thuis gaan voelen en Nederland moet weer gaan zoemen.

Wilde Bijen zijn verantwoordelijk voor 80% van de bestuiving en daarom onmisbaar. Maar wilde Bijen hebben het niet makkelijk in Nederland. De helft van alle 357 soorten is bedreigd. Gedurende de Bijenwerkdagen gaan we het aantal nestgelegenheden vergroten en bouwen we bijenhotels. Open zandplekken worden gecreƫerd en steilwandjes aangelegd. Omdat de voedselvoorziening (nectar en stuifmeel) kan worden verbeterd, worden bloemen gezaaid en struiken geplant.

Het IVN Regio Leiden organiseert dit jaar op 10 maart de Bijenwerkdag op het terrein van boerderij Nellesteijn in Wassenaar (locatie Ommedijkse Bos). We gaan hier Bij-vriendelijke bomen en struiken aanplanten. Bent u bang dat dit te zwaar werk voor u is? Er zijn ook lichtere werkzaamheden zoals markeringsstokken en boombeschermers plaatsen. Het is aan te raden om stevig en waterdicht schoeisel aan te trekken en neem iets te eten en drinken mee.

Ieders hulp is van harte welkom! Omschrijven kan via www.nederlandzoemt.nl/doe-mee/bijenwerkdag/Ommedijkse Bos, Wassenaar