Afbeelding
Foto: pr

Veilig verkeer is een zaak van iedereen

Meldpunt n 'Die regelen elk jaar toch alleen het verkeersexamen voor groep 7? Daar kan je toch bij een soort van meldpunt onveilige verkeerssituaties in je omgeving melden?'

Zomaar twee uitersten qua reacties op de vraag waar men VVN Katwijk van kent. Dan is het goed om in het jaarverslag 2017 te kunnen lezen waar het bestuur en de vele vrijwilligers zich afgelopen kalenderjaar voor hebben ingezet.

In 2016 waren er in de gemeente Katwijk 240 geregistreerde ongevallen met 101 verkeersgewonden en 1 verkeersdode. De jaarcijfers over 2017 zijn nog niet beschikbaar. Maar het is er VVN Katwijk alles aan gelegen om een verkeersveiliger 2018 te realiseren. Dat onder de slogan 'Maak een punt van de nul' en dat laatste getal slaat dan natuurlijk op het aantal verkeersslachtoffers.

Het bestuur van VVN Katwijk, bestaande uit vier personen, wordt bij alle onderdelen die in dit jaarverslag zijn beschreven bijgestaan door vrijwilligers en diverse bedrijven en organisaties. Zijn er vrijwilligers die bestuurlijk of op een andere wijze VVN Katwijk willen ondersteunen, laat het maar weten. Op https://katwijk.vvn.nl/ onder de knop 'Contact' tref je de namen van de bestuursleden aan. Verkeersveiligheid is immers toch een zaak van ons allemaal? Met meer helpende handen kan het bestuur nog meer doen om te streven naar een verkeersveiliger Katwijk in 2018. Het jaarverslag kan men inzien op de website.


Alcohol, blowen en grenzen stellen

Thema-avond n De Brug Midden-Nederland gaat weer starten met een aantal thema-avonden voor ouders van tieners. De eerste avond vindt plaats op maandag 26 februari. Het thema is 'Alcohol, blowen en grenzen stellen' en zal plaatsvinden in de accommodatie aan de Schaepmanstraat 1.

Rianne Krüger (orthopedagoog) zal spreken over dit thema. Wat zijn de gevaren van alcohol- en cannabis(blowen)gebruik op jonge leeftijd? Hoe stelt u grenzen als uw kind hiermee in aanraking komt. Dit en meer zal worden besproken tijdens de avond. Ook is er ruimte tot het stellen van vragen.

De avond is van 19.30 tot 21.30 uur. Het wordt op prijs gesteld dat deelnemers zich van tevoren telefonisch aanmelden bij De Brug, tel. 4033733 of via info@debrughelpt.nl